• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo srpski veslački reprezentativac

Nemanja Nešić (24) umro je u srijedu u čamcu tokom prijepodnevnog treninga u Smederevu.

 Preminuo srpski veslački reprezentativac  Izvor: MONDO

Nemanja Nešić, srpski veslački reprezentativac, preminuo je u srijedu prije podne, javila je agencija FoNet. Smrt ga je zatekla u čamcu na treningu.

Ispituju se okolnosti pod kojim je preminuo 24-godišnji veslač, član lakog četverca bez kormilara za lake veslače.

Na nedavnoj regati u Lucernu srpska posada (laki četverac bez kormilara) nije uspjela da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Londonu.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije (VSS) Nebojša Jevremović rekao je da ništa nije ukazivalo da reprezentativac Nemanja Nešić ima zdravstvene probleme i naveo da je redovno imao ljekarske kontrole.

"Ovako nešto nikako nismo mogli da predvidimo. Nemanja je bio izvanredan veslač, osvajač medalja na evropskim prvenstvima. Radi se o vrhunskom sportisti, prije samo dvije nedjelje je veslao kvalifikacionu regatu za OI", rekao je Jevremović Tanjugu.

"On je kolabirao u čamcu i trener je bio vrlo blizu. Odmah su ga izvadili iz čamca i krenuli ka obali gdje je čekala Hitna pomoć, ali nažalost on je već preminuo", naveo je Jevremović.

Nešić je bio član srpskog reprezentativnog četverca bez kormilara za lake veslače.

"Redovno je pregledan, kao i svaki vrhunski sportista. Kao stipendista ministarstva omladine i sporta imao je preglede u republičkom zavodu za sport. Mi u veslanju do sada nismo imali takvih slučajeva, ništa nije ukazivalo da može doći do ovako tragičnog ishoda i još smo u šoku", rekao je Jevremović.

Nemanja Nešić je bio član reprezentativnih selekcija Srbije u prethodnih osam godina, osvajač dvije bronzane medalje na evropskim prvenstvima 2009. i 2011.godine, finalista svjetskih prvenstava i učesnik mnogobrojnih značajnih međunarodnih regata.

Nemanja je kao član reprezentativnog četverca bez kormilara za lake veslače prije dvije nedjelje učestvovao na finalnoj kvalifikacionoj regati za odlazak na Olimpijske igre gdje njegova posada za jednu sekundu nije uspjela da se kvalifikuje.

Nešić je značajnije rezultate počeo da ostvaruje 2005. godine, kada je na Svjetskom prvenstvu za juniore u Amsterdamu, u četvercu bez kormilara, zauzeo peto mjesto.

Bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu osvojio je 2009. godine u Bjelorusiji, takođe u četvercu bez kormilara.

Iste godine, u Češkoj na Svjetskom seniorskom prvenstvu B, do 23 godine, u skifu je bio četvrti u finalnoj trci.

Tokom 2010. godine bio je učesnik na sva tri Svjetska kupa - na Bledu je osvojio šesto mjestu u dublu, u Minhenu je bio četvrti i u Lucernu peti u kategoriji laki četverac.

U 2011. je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Plovdivu, kao i šesto mjesto na Svjetskom kupu u Hamburgu i sedmo u Lucernu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC