• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanić: Popiću kafu sa Đokovićem

Golman srpske reprezentacije pričao o pripremama za OI, raftingu, bandžiju, želi da upozna Novaka, Koreji, Argentini...

 Stanić: Popiću kafu sa Đokovićem  Izvor: MONDO

Za srpske rukometaše u srijedu 6. juna počela je "operacija London". Svi do sada zacrtani ciljevi u 2012. su ispunjeni, a sada se postavljaju novi.

Prvi sljedeći je plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira.

Prije nego što krenu sa paklenim treninzima i fizičkim naporima, koji iziskuju pripreme, "orlove" očekuje opuštanje po isprobanom receptu. Najbolji srpski rukometaši i članovi stručnog štaba, u društvu porodica, naredna tri dana će nadomak Beograda, u Babamama, raditi na nadogradnji timskog duha.

"Orlovi" su se u srijedu okupili u beogradskom hotelu "M" odakle su se odmah uputili na Kosmaj.

Iako im je ovo treće reprezentativno okupljanje u posljednjih šest mjeseci, rukometaši su se pojavili nasmijani i raspoloženi.

Prvi je rano jutros doputovao Darko Stanić. "Ministar odbrane" je iskoristio priliku da se odmori od napornog puta, ali je i pored toga je pred novinare izašao neispavan.

"Uf... Sada sam se probudio", rekao je Stanić, koji je kao i obično dao nekoliko zanimljivih izjava.

"Čeka nas paklen period, ali prije nego što krenemo da radimo imaćemo odmor. Ja ću moj iskoristiti tako što ću posjetiti Mojkovac gdje ću pokušati da, koliko-toliko, pronađem mir. Vidjeću se sa ljudima koje volim, prijateljima, otići u prirodu, rafting"...

Otkrio nam je da je veliki avanturista i zaljubljenik u ekstremne sportove. Ipak, kada se našao na poznatom mostu Đurđevića Tara u Crnoj Gori, zastao je.

"Prije nekoliko godina je na tom mostu bio bandži. Znajući kakav sam, moj prijatelji su očekivali da ću ja prvi da skočim, ali nisam smio. To je bilo previše i za mene".

Darko Stanić se ne opterećuje previše teškom grupom na OI u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije.

"Činjenica je da nas očekuje pretežak posao, ali kada sam bolje razmislio, možda je tako i bolje. Biće slično kao na Evropskom prvenstvu kada smo u svaku utakmicu morali da uđemo maksimalno jako. Tako ćemo i u Londonu ići od utakmice do utakmice, pod pritiskom, jer nama kao timu to odgovara. Ne smijemo da se opustimo".

Stanić nije imao ništa posebno da kaže o rivalima u grupi (Danska, Hrvatska, Mađarska, Koreja, Španija), ali je na zanimljiv način apostrofirao azijskog predstavnika na olimpijskom turniru.

"Koreja je za mene potpuno nepoznata selekcija, ali sam gledao nekoliko utakmica i po njihovoj igri stekao sam utisak da su najbolji na svijetu".

Stanić se kao i obično šalio sa predstavnicima beogradskih medija. Poznat kao spavalica, sigurno mu neće odgovarati jutarnji termini za odigravanje utakmica. Međutim, čuvar mreže skopskog Metalurga ima rješenje za taj problem.

"Ima i drugi golman", nasmijao se Stanić.

Saznao je od novinara da će reprezentacija biti smještena u olimpijskom selu i da će imati priliku da se upozna sa mnogim zvijezdama svjetskog sporta. Ipak, on ima samo jednu želju - da upozna Novaka Đokovića.

"Sviđa mi se njegova mentalna snaga, koju je protiv Conge demonstrirao na najbolji način", rekao je Stanić i dodao da ga pored Đokovića ne zanimaju čak ni Bolt, Felps...

Zanimalo nas je da li će Stanić pratiti Evropsko prvenstvo u fudbalu i ko su po njemu favoriti.

"Ma, pojma nemam... Ne zanima me to... Možda Španija ili Italija", rekao je Stanić, malo zastao i onda zaključio u svom stilu:

"Argentina".

(V. Sukdolak, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC