• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED: Srpkinje opet sa Slovakinjama

Žrijeb odlučio da se Srpkinje i Slovakinje ponovo sastanu. Ipak, svi u srpskoj reprezentaciji prvenstveno misle na finale sa Čehinjama.

 FED: Srpkinje opet sa Slovakinjama Izvor: MONDO

U prvom kolu Svjetske grupe Fed kupa u 2013. godini Srbija će ugostiti Slovačku, odlučeno je žrijebom u Muzeju Teniske federacije Francuske, koji se nalazi u sklopu Rolan Garosa.

Meč će se igrati 9. i 10. februara.

Srpkinje, koje će 3. i 4. novembra igrati u finalu Fed kupa sa Čehinjama, dobro poznaju Slovakinje.

"Izgleda da nam je suđeno da konstantno nailazimo na njih. U posljednjih pet godina igrali smo tri puta, mečevi su bili zaista antologijski", podsjetio je srpski selektor Dejan Vraneš i nastavio:

"Posljednji meč smo odigrali aprila 2011. u Bratislavi. Bio je jedan od najtežih i najzubudljivijih koje smo imali u istoriji. Sjetimo se samo dubla, koji je odlučivao pobjednika... Bili smo na rubu poraza, ali smo na kraju poslije više od četiri sata igre pobijedili i otišli u istoriju, u Svjetsku grupu 'A', da bismo se zatim izborili i finale, takođe prvi put u istoriji".

Rano je ipak Vranešu da sada razmišlja o Slovačkoj.

"Ispred nas je sada prije svega finale Fed kupa za 2012. Naše misli i snage su usmjerene ka tom meču, a poslije toga ćemo se spremati za Slovačku. Sjajno je to što ćemo poslije dvije godine pauze biti domaćin i što ćemo izuzetno jak tim Slovačke dočekati u našoj Srbiji, vjerujem kao šampioni svijeta", završio je Vraneš.

I Ana Ivanović podsjeća da Srbija ni sa jednom reprezentacijom nije igrala toliko puta u novijoj istoriji.

"Jaka su ekipa, posebno sa Cibulkovom koja je u ovom trenutku u izuzetnoj formi i Hantuhovom koja je veoma iskusna teniserka. Žrijeb nije lak i ovo je definitivno jedan od najtežih mogućih rivala", podvukla je Ana.

Srbija je kao finalista Fed kupa bila povlašćena na žrijebu.

"Iskreno, mogao je žrijeb da bude i malo zanimljiviji, jer konstantno se ukrštamo sa istom reprezentacijom - Slovačkom. Hantuhova i Cibulkova za svoju zemlju uvijek igraju sa posebnim nadahnućem i protiv njih je uvijek zagarantovan težak dvoboj. Dobra stvar je to što igramo kod kuće. O Slovačkoj ćemo razmišljati svakako tek poslije finala Fed kupa. Želja svih nas je da u 2013. uđemo kao svjetske šampionke", rekla je Jelena Janković.

I Bojana Jovanovski se raduje što će igrati pred svojom publikom.

"Mislim da smo dobro prošle na žrijebu jer smo na prvom mjestu izbjegle dugačko putovanje koje nekada umije da bude važan faktor u mečevima FED kupa", poručila je Bojana Jovanovski.

(MONDO, foto TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC