• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" jačaju timski duh

Najbolji rukometaši Srbije okupili su se u srijedu u hotelu "M" i na taj način počeli pripremu za Olimpijske igre.

 RUKOMET: "Orlovi" jačaju timski duh  Izvor: MONDO

Rukometaši Srbije sastali su se u Beogradu, spremni za "udaranje glazure" na uspješnu sezonu - odlazak na Olimpijske igre.

Prvo okupljanje biće u znaku druženja i jačanja timskog duha, baš kao i pred Evropsko prvenstvo u Srbiji. Naredna tri dana igrači će, u društvu svojih porodica, provesti u Babama nadomak Beograda. Malo će se i trenirati, ali mnogo više pažnje biće posvećeno pravljenju dobre atmosfere.

San je ispunjen. Svim igračima, ali ne i članovima stručnog štaba, Igre u Londonu biće prve u karijeri. Cilj je četvrtfinale, ali se svi potajno nadaju medalji.

Dalibor Čutura trebalo bi u Londonu da bude prvi organizator igre "orlova". Van terena iskusni srednji bek zadužen je za dobru atmosferu, a posebno se istakao na čuvenim karaokama koje su organizovane u taboru naše reprezentacije pred početak Evropskog prvenstva.

Pjevaće se i na Kosmaju.

"Moj problem je što ne znam riječi pjesama napamet", konstatovao je Čutura, koga ni ovaj hendikep nije sprečio da briljira sa mikrofonom.

Dosadašnji rukometaš Ademar Leona, koji bi to trebalo da ostane i ubuduće ako sa španskim klubom usaglasi još neke detalje, smatra da Srbija ima svoje šanse u Londonu.

"Grupa je teška, ali smo navikli na takve stvari. Biće teško svima, a ne samo nama. Koreja je u prošlosti često znala da pomrsi račune favoritima. Mislim da će nam sa Špancima biti lakše nego sa Dancima. U Alikanteu, pred njihovom publikom, bili smo u egalu veći dio meča. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i odmorimo", rekao je Čutura.

Nikola Manojlović se u hotelu "M" pojavio u društvu supruge i sina. Ivana i Mateja (4) sjajnog defanzivca prate na većini takmičenja, a biće i u Londonu.

"Gdje da ga ne vodim", potvrdio je srpski reprezentativac.

Manojlović je prije dve godine digao ruke od reprezentacije. Nije želio više da bude dio "orlova", a sada u nacionalnom dresu proživljava najljepše trenutke. Kruna će sigurno biti u Londonu.

"Reprezentacija je za mene bila završena priča. Nisam želio više da igram, ali sam na nagovor meni dragih ljudi promijenio odluku i sve je ispalo odlično, medalja na Euru, Olimpijske igre..."

Manojlović kaže da se ovo okupljanje razlikuje od prethodnih iz samo jednog razloga.

"Svi smo spremni, imali smo odlične sezone i to nam daje dodatno samopouzdanje. Dolazimo sa većim voljnim momentom da napravimo još više. Cilj je bio da se plasiramo na Igre, idemo rasterećeni, pa šta bude", istakao je Manojlović.

Pivotmen Rastko Stojković takođe je na prvo okupljanje pred početak priprema za London došao sa porodicom. Supruga Marija i sinovi Aleksandar (4) i Stefan (2) su mu najveća podrška. Sada će sa najmilijima i saigračima iz reprezentacije moći da se malo opusti. A, Babe su pravo mjesto za tako nešto. Aktivnosti je puno, za svakog po nešto.

"Ne pecam, ne pjevam, al' što pucam", sa osmijehom je počeo priču Stojković.

"Ne znam plan i program za Babe. Idemo da se družimo, biće sigurno lijepo, jer u ovakvoj organizaciji ne može da bude greške. Samo opušteno...", tako je i djelovao srpski rukometaš.

Poljaci su mu poželeli da se iz Londona vrati sa medaljom. Međutim, do nje će biti vrlo teško stići, konkurencija je paklena.

"Grupu smrti neko mora da preživi, četiri ekipe. Možda je u neku ruku to i lakši put, jer ako budeš treći u grupi skoro da ti je zagarantovano polufinale. A u ovoj lakšoj grupi budeš prvi, pa opet ideš na ozbiljnu ekipu. To su kombinacije i matematika... Neka ide sve svojim tokom - prva, druga, treća... Na kraju podvučeš crtu i vidiš da li je bilo dovoljno ili ne", zaključio je Stojković.

Selektor Veselin Vuković izjavio je da bi plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Londonu bio ogroman uspjeh.

"Imamo 'pakleno' tešku grupu. Svaku utakmicu može da odluči jedna lopta. Možemo da završimo i kao prvi i kao šesti u grupi. Veliki je uspjeh što smo se plasirali, a još veći ako uđemo među najboljih osam selekcija na OI".

On je dodao da zbog teške grupe reprezentacija ne smije sebi da dozvoli "lagan ulazak u formu".

"Igramo protiv tri ekipe iz polufinala EP u Beogradu, ali šta da se radi, to je problem Svjetske rukometne federacije. Tješi me što i ostale ekipe tako reaguju, a to je znak da nas poštuju", kazao je Vuković.

Reprezentativci će naredna tri dana provesti na Kosmaju, gdje će obaviti testove fizičke spremnosti. Nakon toga, ekipa će dobiti slobodno dve nedelje, ali će im selektor dati program rada kako bi bili spremni za početak bazičnih priprema.

"Izuzetno je važna atmosfera u ekipi. Mladi igrači sve ranije odlaze u inostranstvo i nemaju dodira sa domaćim rukometom. Zato je važno da se poznaju i stvore dobar timski duh", podvukao je Vuković.

Novo okupljanje zakazano je za 25. jun, kada će se ekipa preseliti na Kopaonik, gdje će ostati do 5. jula. Dan kasnije prelazi u bazu Fudbalskog saveza Srbije. Zatim slijede utakmice, sa Mađarskom u Kanjiži (13. juna), Tunisom u Smederevu (17. jul) i turnir u Švedskoj (19-21. jul), gdje će Srbija igrati protiv domaćina, Norveške i Danske.

Put za London planiran je 24. jula iz Beograda, a pred početak olimpijskog turnira još jedna utakmica sa Velikom Britanijom 26. jula.

Najbolji srpski rukometaši na OI će igrati u B grupi sa Danskom, Španijom, Hrvatskom, Mađarskom i Južnom Korejom.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC