• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Marej "izdao"!

Prije godinu dana imali smo Nadala, Đokovića, Federera i Mareja u polufinalu Rolan Garosa. Ove godine "izdao" je Marej, kojeg je Ferer ponovo izbacio na šljaci. Ko će u finale? Glasajte...

 RG: Marej "izdao"!  Izvor: MONDO

Prije godinu dana imali smo "veliku četvorku" u polufinalu Rolan Garosa.

Ove godine posustao je Endi Marej.

Njega je u četvrtfinalu izbacio David Ferer u četiri seta - 6:4, 6:7, 6:3, 6:2. To znači da će se u polufinalu ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu sastati (1) Novak Đoković - (3) Rodžer Federer, odnosno (2) Rafael Nadal - (6) David Ferer.

Četvrti nosilac, Marej, nije uspeo u posljednjem četvrtfinalu u srijedu predveče da formira 1, 2, 3, 4 i na drugom uzastopnom gren slemu, poslije Australijan Opena u januaru.

Ferer je i četvrti put u isto toliko mečeva sa Marejom pobedio na šljaci, odnosno izjednačio na 5:5 u međusobnim duelom sa Škotom, koji u karijeri ima 22 titule, ali nijednu na zemljanoj podlozi. Do daljeg, posljednji Britanac koji je osvojio turnir na šljaci ostaće Baster Motram, koji je 1976. godine trijumfovao u Palmi.

Izgleda da je Marej bio idealan rival za 30-godišnjeg Španca, koji je na pragu četvrte decenije života došao do prvog polufinala Rolan Garosa.

Prije toga, Ferer je igrao samo polufinale US Opena (2007, poraz od Đokovića) i polufinale Australijan Opena (2011, poraz od Mareja). Ovog puta, za rivala u borbi za finale imaće šestostrukog vladara Pariza, čoveka koji je ranije u srijedu protiv sunarodnika Nikolasa Almagra zabilježio jubilarnu, 50. pobjedu na Rolan Garosu - Rafaela Nadala.

Ferer i Nadal, prijatelji i kolege iz španske Dejvis kup reprezentacije, sastajali su se 19 puta u karijeri i Nadal vodi 15:4, s tim da je dobio deset od poslednjih 11 mečeva.

U drugom polufinalu, gledaćemo jedan ATP klasik između Đokovića i Federera, koji su se i prošle sezone sastali u istoj rundi takmičenja u Parizu i tada je Švajcarac uspio da postane prvi čovjek koji je nadigrao Đokovića u 2011. godini, poslije serije od sedam uzastopnih titula (7:6, 6:3, 3:6, 7:6).

Ukupno, Đoković i Federer sastajali su se 25 puta i stariji, Švajcarac ima blagu prednost od 14:11, s tim da je Srbin značajno uspješniji u posljednje dve i po godine kada je ublažio razliku. Oba duela između dva polufinala Rolan Garosa dobio je Đoković.

Šta vi mislite, ko će igrati finale 111. Rolan Garosa?

Glasajte u našoj ANKETI!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC