• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević - Šitler: Ortak na ortaka

Janko Tipsarević za sada je srušio tri prepreke, a za plasman u četvrtfinale Vimbldona boriće se sa čestim sparing partnerom Rajnerom Šitlerom.

 Tipsarević - Šitler: Ortak na ortaka Izvor: MONDO

Malo ko bi se pre desetak dana kladio da će prvu nedelju Vimbldona preživeti jedan srpski teniser, a da to neće biti Novak Đoković.

Janko Tipsarević na impresivan način je savladao Tijerija Asijona, šestog nosioca Endija Rodika i Dmitrija Tursunova. Ukupna set-razlika mu je 9:1, a u ponedeljak će se za prolaz u četvrtfinale boriti sa iskusnim Nemcem Rajnerom Šitlerom.

Meč Tipsarević - Šitler je treći okršaj dana na Terenu broj 2. Od 13 časova sastaju se Venus Vilijams i Alisa Klejbanova, a posle toga Serena Vilijams i Betani Matek.

"Rajner i ja smo veoma, veoma dobri prijatelji. Imamo istog menadžera i trenirali smo zajedno na stotine puta. Biće mi težak protivnik jer je teniser drugačijeg kova u odnosu na Rodika ili Tursunova. Ne kažem da je bolji od njih, ali moraću da igram drugačije nego do sada ako mislim da ga pobedim", izjavio je Tipsarević.

Janko ističe da je u prethodna dva meča igrao defanzivno, a da će u ponedeljak morati da sam kreira poene.

"Sada ću ja morati da teram protivnika da trči i brani se, što prethodno nisam imao priliku da radim. Endi servira 200 kilometara na sat, svaki udarac Tursunova je maksimalno jak, dok Rajner nema tako snažne udarce, ali zato ne poklanja nijedan poen. Imam šansu da se plasiram u četvrtfinale, samo moram da budem pametan".

Tipsarević smatra da je sposoban da odigra takav meč.

"Tursunova sam pobedio jer sam u taj-brejkovima bio agresivan, izlazio na mrežu, dobro servirao... Jedina razlika je što ću protiv Šitlera morati to da radim češće. Video sam statistiku, na meču protiv Rodika sam uzeo 22 poena iz 27 izlazaka na mrežu. Znači, mogu to da uradim i osećam se spokojno".

Drugi po rejtingu srpski reprezentativac zadovoljan je što je položio mentalni ispit - posle pobede nad Rodikom nije popustio kada je na red došao manje renomiran protivnik. Sličnu psihologiju moraće da primenjuje i nadalje, jer bi posle Šitlera na red došli Marin Čilić ili Arno Klemon.

"Ponosim se sobom jer sam konačno uspeo da istrajem u igri istim intenzitetom. Znao sam da protiv Tursunova ne smem da se ulenjim, da moram stalno da imam dobar rad nogu. Slao sam sebi pozitivne poruke i uspeo, nadam se da ću tako i nastaviti",
završio je Tipsarević.

Rajner Šitler ima 32 godine i plasman u četvrto kolo Vimbldona, ostvaren 2003, predstavlja njegov maksimum, koji je sada ponovio.

Nekada peti teniser sveta, 2003. je igrao i u finalu Australijan opena, ali na preostalih 36 nastupa na gren slem turnirima nijednom nije stigao dalje od osmine finala.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC