• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Kubici ponovo operisan lakat

Poljskom vozaču ugrađene specijalne proteze kako bi mu se poboljšala pokretljivost ruke.

 F1: Kubici ponovo operisan lakat  Izvor: MONDO

Robert Kubica podvrgnut je još jednom hirurškom zahvatu u bolnici Pedercoli u Veroni, 16 mjeseci nakon teške nesreće na reli trci u Italiji.

Njemu su umjesto dijela lakta ugrađene dvije proteze, kako bi rukom, koja mu je najviše stradala u udesu, mogao da neometano upravlja bolidom.

Ruđero Testoni, hirurg koji je obavio zahvat, izjavio je da je operacija obavljena nakon što je Kubica odradio seriju testova na automobilskom simulatoru.

"Robert bi sada trebalo da upravlja volanom bez ograničenja. Do sada to nije mogao jer nije bio sposoban da okrene dlan na dole, pa je prilikom skretanja u lijevo bio primoran da pusti volan. Brojni testovi koje je napravio na simulatoru omogućili su nam da tačno dijagnostifikujemo problem i sada je neophodan oporavak od mjesec dana kako bismo vidjeli rezultate", izjavio je Testoni.

Robert Kubica doživio je udes početkom februara 2011. godine na reliju u Italiji. Tada je zadobio niz teških povreda udova, od čega je najugroženija bila desna ruka, pa mu je u prvom trenutku prijetila i amputacija šake. Mjesecima kasnije on je podrvrgnut brojnim operativnim zahvatima, kako na ruci, tako i na nozi.

Prema nekim najavama Poljak je trebalo da se vrati na stazu ove sezone, ali mu ljekari ipak nisu dali "zeleno svijetlo".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC