• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: I "orlovi" na Olimpijadi!

Reprezentacija Srbije savladala Iran 3:0 i kolo prije kraja kvalifikacionog turnira u Japanu obezbijedila učešće na OI u Londonu.

 ODBOJKA: I "orlovi" na Olimpijadi! Izvor: MONDO

Na Olimpijskim igrama u Londonu gledaćemo i srpske odbojkaše. Oni su do najveće planetarne sportske smotre stigli preko Japana gdje su na Interkontinentalnom kvalifikacionom turniru obezbijedili prvo mjesto kolo prije kraja takmičenja.

U subotu rano ujutru po srednjeevropskom vremenu bili su bolji i od Irana - 3:0 (30:28, 30:28, 25:22).

Zato će meč 7. kola, protiv nejake Venecuele u nedjelju (4,00), imati revijalni karakter. Jer, Srbija je osvojila maksimalnih 18 bodova iz šest utakmica, izgubivši pritom samo jedan set, i postala nedostižna za rivale.

Biće to šesti put da srpska reprezentacija, kako god da se zvala, učestvuje na olimpijskim igrama. Prethodno, navijali smo za naše odbojkaše u Moskvi 1980, Atlanti 1996, Sidneju 2000, Atini 2004 i Pekingu 2008.

Nije bilo lako izabranicima Igora Kolakovića protiv Iranaca, koji su već u prvom setu pokazali da su protivnik za poštovanje, jer su serijom 8:0 došli do 21:17, a nedugo zatim i do 24:21. Međutim, "orlovi" su uspjeli da spasu sve tri set lopte, a kasnije i dobiju taj dio igre - 30:28. Istim rezultatom, poslije velike borbe, završen je i drugi set.

Tek u trećem su Srbi lakše slomili otpor Irana, koji se nisu predavali do kraja. Jer, uspjeli su od 15:20 da stignu do 18:20, ali to je bio samo njihov posljednji trzaj...

SRBIJA: N. Kovačević (13), U. Kovačević, Janić, Petković (1), Stanković, Nikić (14), Mitić (1), Rašić (5), Atanasijević (6), Starović (12), Podraščanin (11), Rosić.

(MONDO, foto OSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC