• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED Kup: Ana počela, Jelena završila!

Ne tako lako: Srbija - Poljska 2:0, na redu su Rumunke u petak.

 FED Kup: Ana počela, Jelena završila! Izvor: MONDO

Ana Ivanović je pobedila mladju Ursulu, Jelena Janković stariju Anješku, a Srbija ostvarila prvu pobedu na Federejšn kupu u Budimpešti.

Definitivivan poraz Poljskoj u prvom meču Evro-afričke zone FED kupa u četvrtak nanela je Jelena Janković, koja se pošteno namučila sa 21. teniserkom sveta Anješkom Radvanskom, koja je imala i meč loptu - 2:1 (6:4, 6:7, 7:5).

Pre toga, Ana Ivanović ekspresno je odradila svoj deo posla, ali je imala i daleko lakši zadatak, jer joj je protivnica bila Urusula Radvanska, 215. teniserka na WTA listi - 2:0 (6:3, 6:1).

Rezultat 2:0 za Srbiju značio je i da selektor FED kup reprezentacije u dublu mogao da pošalje na teren mlade Anu Jovanović i Teodoru Mirčić i tako odmori naše dve najbolje teniserke pred duel sa Rumunijom u petak.

Jovanović i Mirćić poražene su od Klaudije Jans i Alisije Rosolske sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2), tako da je konačan skor: Srbija - Poljska 2:1.

Ukoliko naše savladaju Rumunke, u subotu će čekati protivnika za duel koji garantuje plej-of za popunu Svetske B grupe FED kupa, u aprilu.

Jelena je protiv Anješke Radvanske u sporom ritmu počela meč, izgubila prvi servis (0:3), ali posle toga zaigrala odlično i rešila prvi set u svoju korist sa 6:4.

U sličnom stilu četvrta teniserka sveta započela je i drugi set, oduzela protivnici servis pri rezultatu 1:1 u gemovima, potom izgubila prednost, ali svejedno došla u situaciju da na svoj servis odservira dve meč lopte.

Obe je propustila kod rezultata 5:4, potom je meč otišao u "taj-brejk" u kojem je Jelena Janković nastavila da šalje lopte u aut i dozvolila Radvanskoj da oduži meč, iako je Poljska već u tom trenutku bila eliminisana sa turnira, posle startnog poraza od Rumunije (0:3).

Ni treći, odlučujući set, nije počeo dobro. Anješka Radvanska je povela sa 2:0 i držala prednost brejka do rezultata 5:3, kada je na servis Jelene Janković imala i - meč loptu! Poljakinja ju je ispucala u aut i tu priliku veliki borac iz Beograda nije nameravala da ispusti.

Već u narednom gemu, Jankovićeva je oduzela servis Radvanskoj bez izgubljenog poena (5:5), potom osvojila svoj i dovela rivalku u situaciju da servira za ostanak u meču.

Ova to nije uspela, Jelena je realizovala četvrtu meč loptu, posle dve neiskorišćene u finišu drugo seta i posle velike borbe, dva sata i 27 minuta igre, obezbedila prvu pobedu našem timu na turniru.

Druga teniserka sveta Ana Ivanović preslišala je ranije u četvrtak mlađu od sestara Radvanska, Ursulu, sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1) u prvom od tri duela između Srbije i Poljske na Federejšn kupu u Budimpešti.

Mlada Ursula bila je ravnopravan rival Ani Ivanović samo u prvih šest gemova prvog seta. Meč je počeo u 10 časova, tako da je Ana verovatno bila malo pospana.

Kada se zagrejala, pokazala je 215. igračici na svetu, rođenoj 1990. godine, da će morati još mnogo da trenira da bi ozbiljnije namučila našu teniserku.

Ovog puta uspela je da na terenu ostane 87 minuta, što i nije loš otpor. Razlog tome bila je i nezgodna podloga, potpuno različita onoj na Australian Openu, gde je Ana Ivanović igrala finale.

U petak su našim teniserkama protivnice Rumunke Sorana Kristeu i Monika Nikolesku... Ivanovićeva će na teren prva, protiv Nikolesku (150. na WTA listi) u meču koji počinje u 10 časova (RTS 2), dok će potom snage odmeriti Janković i Kristeu (112).

Ko pobedi - ide dalje.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC