• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Sedma srpska pobjeda, 21:1 u setovima

Kako su počeli, tako su i završili. Trijumfalno.

 ODBOJKA: Sedma srpska pobjeda, 21:1 u setovima Izvor: MONDO

Odbojkaši Srbije u velikom stilu odigrali su turnir Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu. Bez poraza, s jednim izgubljenim setom, "orlovi" već sada počinju pripreme za - najveći sportski događaj na planeti.

U nedelju rano ujutru po našem vremenu, Srbija je u posljednjem kolu u Tokiju pobijedila Venecuelu rezultatom 3:0 (25:14, 25:13, 25:23).

Na sedam utakmica izabranici Igora Kolakovića zabeležili su isto toliko pobjeda, uz set razliku 21:1. Cilj zbog kojeg su doputovali u Tokio ostvarili su još juče kada su pobjedom protiv Irana (3:0) obezbijedili prvo mesto na turniru i vizirali pasoše za London.

Posljednji čin tokijske priče, koja je imala očekivan epilog, trajao je 63 minuta. Toliko je trajala utakmica bez ikakvog takmičarskog značaja u kojoj se pobjednik znao i prije početka.

U pojedinim trenucima činilo se da i jedna i druga reprezentacija priželjkuju što skoriji završetak. Jednostavno, motiva nije bilo ni na jednoj strani. Srpski odbojkaši su još u subotu ispunili cilj, dok su Venecuelancima već dojadili porazi.

Suštinski, dakle, ništa nije moglo da se promjeni, ali je forma morala da bude zadovoljena. Otuda i prilaz igri kakav je bio s obe strane je očekivan. Naravno, presudio je suvi kvalitet srpske reprezentacije koja iz Tokija putuje pravo u Dominikansku republiku gdje će u Santo Domingu, narednog vikenda, igrati utakmice drugog turnira A grupe Svjetske lige.

Utakmica Srbija - Venecuela odigrana je u Metropoliten dvorani pred 850 gledalaca, a sudili su Hamid Mohamed Ahmed Mohamed Alrusi iz Ujedinjenih arapskih emirata i Japanac Joso Iši.

SRBIJA: N. Kovačević, U. Kovačević (14), Janić (10), Petković, Stanković, Nikić, Mitić (2), Rašić (9), Atanasijević (12), Starović, Podraščanin (6) i Rosić.

VENECUELA: Briseno, Justis (1), Gonsales (3), Mata, Rodriges (2), Paes, Salerno (1), Karasko, Pinerua (6), Kontreras (5), Arijas (12) i Eskobar (5).



"Super smo odigrali turnir, maksimalno smo ulazili u svaku utakmicu i shvatili da azijske ekipe nisu naivne. Izgubili smo samo jedan set što je savršeno i imamo dobru potporu za Olimpijadu na kojoj mislim da možemo do medalje", istakao je naš bloker Marko Podraščanin.

Selektor Srbije Igor Kolaković rekao je da su igrači sa manjom minutažom pokazali da su željni igre.

"Protiv Venecuele smo odigrali jako odgovorno, sa malim brojem grešaka i sa dobrom energijom bez obzira što je to slabiji protivnik. Vidjelo se da su igrači sa manjom minutažom željni igre i pomogli su im oni koji su bili u terenu, a imali do sada znatno veći učinak. Bilo je lijepo za nas igrati protiv Venecuele u ovim okolnostima i mogu biti zadovoljan kako je to izgledalo", rekao je Kolaković.

Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević kazao je da je utakmica sa Venecuelom poslužila za uigravanje druge postave.

"Meč nam je poslužio da uigramo drugu postavu i mislim da smo iskoristili svoju šansu. Turnir je bio zaista fantastičan i nadam se da ćemo ovako nastaviti i u Svjetskoj ligi bez obzira što ćemo biti malo oslabljeni. Nadamo se dobrim rezultatima i u tom takmičenju, a kasnije i na Olimpijskim igrama", kazao je Atanasijević.

Libero Nikola Rosić ocijenio je da je reprezentacija Srbije turnir u Japanu završila na najbolji mogući način.

"Turnir smo završili na najbolji mogući način, svi možemo da budemo i više nego zadovoljni. Bilo je lijepo učestvovati i igrati u ovoj atmosferi, sada nam ostaje da se malo odmorimo i pripremimo za dalje", ocijenio je Rosić.

Olimpijske igre u Londonu biće održane od 27. jula do 12. avgusta ove godine, a poslije plasmana odbojkaša Srbije, broj naših predstavnika u Londonu povećan je na 109.

REZULTATI 7. KOLA:

Srbija - Venecuela 3:0
Kina - Australija 0:3
Južna Koreja - Portoriko
Japan - Iran

TABELA: Srbija 21, Austrlaija 15, Iran 11, Japan 11, Kina 11, Južna Koreja 6, Venecuela 3, Portoriko 0.

Pored Srbije, plasman u London obezbijedila je i Australija, koja je rano jutros maksimalnim rezultatom pobijedila Kinu, osvojila tri boda i pa tako Iran i Japan nemaju izgleda da stignu "kengure" bez obzira na ishod međusobnog meča.

(MONDO, foto: fivb.ch)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC