• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAFTING: Završen "Memorijal Branka Štulić"

Posada rafting tima "Kula" iz Hrvatske prva je u generalnom poretku trke Evrokupa "Memorijal Branka Štulić" održanom ovog vikenda u kanjonu Vrbasa.

 RAFTING: Završen "Memorijal Branka Štulić" Izvor: MONDO

Drugo mjesto pripalo je posadi Rafting kluba "Gimpeks" iz Slovenije, dok je treće mjesto osvojila posada Rafting kluba "Delta sport" iz Hrvatske.

Najuspješnija ženska ekipa bila je posada Rafting kluba "Advenčr net" iz Bugarske, druge članice tima "Re flip" iz Bugarske i Kajak kanu kluba "Vidra" iz Hrvatske.

U trkama bodovanim za ligu BiH prvo mjesto u disciplini slalom sprint i spust osvojila je posada Dajak kluba iz Banjaluke, dok je kod ženskih ekipa u slalomu i spustu najuspješnija bila posada RK "Kanjon" iz Banjaluke.

U discipilini sprint najbolje vrijeme ostvarila je posada SRK "Bosna" iz Zenice.

Takmičari iz 33 kluba, koliko ih se takmičilo u obje konkurencije nisu krili zadovoljstvo organizacijom Evrokupa kao i uslovima na stazi u kanjonu Tijesno.



"Prije svega, moram napomenuti da sam prvi put na takmičenju u Banjaluci, koje je bilo jedno od najbolje organizovanih na kojima sam ikada učestvovao. Čak bolje i od takmičenja u Bratislavi prije dvije sedmice. Što se tiče staze, ovo je, sigurno, jedna od najboljih u Evropi, a našim rezultatom sam veoma zadovoljan. Nije mala stvar pobijediti slovenačku psoadu koja važi za najbolju u Evropi",rekao Srni član posade RK "Kula" iz Hrvatske Danko Erceg.

Predsjednik Kajak kanu i rafting saveza BiH, Aleksandar Pastir rekao je Srni da je i Evrokup, organizavan u znak sjećanja na kapitena Branku Štulić, koja je tragično nastradala u Italiji prije dvije godine, kao i odziv na samo takmičenje još jedna potvrda, da je kanjon Vrbasa odavno postao prepoznatljiva regionalna sportska destinacija kada su u pitanju sportovi na divljim vodama.

„Samo u sedam dana, u kanjonu Tijesno održana su dva međunarodna takmičenja koja su okupila najbolje svjetske kajakaše i kanuiste i najbolje evropske raftere, što je dokaz da je sve ono što smo godinama radili na promociji i Banjaluke i sportova na divljim vodama, koji u našem gradu imaju dugu tradiciju, bilo itekako ispravno", naglasio je Pastir.

Organizator takmičenja koje je dodjelom nagrada završeno danas bio je RK "Kanjon" iz Banjaluke, a samo takmičenje je proteklo, bez problema.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC