• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Hamilton blistao u Montrealu

Luis Hamilton pobjednik Velike nagrade Kanade. Drugi je bio Grožan, a treći Perez.

 F1: Hamilton blistao u Montrealu  Izvor: MONDO

Vozač Meklarena Britanac Luis Hamilton pobijedio je na trci za Veliku nagradu Kanade u Montrealu i postao sedmi pobjednik na isto toliko trka u sezoni. Drugi kroz cilj je prošao vozač Lotusa Francuz Roman Grožan, dok je treći bio Meksikanac Serhio Perez u bolidu Zaubera.

Hamilton, šampion iz 2008. je sjajnom vožnjom na stazi Žil Vilnev došao do prvog trijumfa u sezoni i popeo se na prvo mjesto u poretku vozača. On je na startu trke bio na drugoj poziciji, ali je uspio da se tokom prvog zaustavljnja u boksu nađe ispred prvoplasiranog Fetela.

Pilot Ferarija Fernando Alonso je poslije zaustavljanja vodećeg dvojca na zamjenu pneumatika ostao na stazi i vodio trku, a poslije dobro obavljenog boksa uspio je da ostane na čelnoj poziciji.

Ipak, u 23. krugu pilot Meklarena uspio je da obiđe Ferari i od tog trenutka povede trku.

Do sljedećeg zaustavljanja u boksu u 51. krugu Hamilton je stvorio prednost u odnosu na Alonsa od četiri sekunde, ali je zbog greške mehaničara izgubio ključne sekunde i našao se na stazi na trećem mjestu.

Međutim, odličnom vožnjom Hamilton je uspio da smanji prednost rivala i pred kraj trke pretekne Alonsa, dok je Fetel otišao na promjenu guma i morao da prepusti prvo mjesto Britancu.

Lošu taktiku u samom finišu Alonsa i Fetela iskoristili su Grožan i Perez, koji su sa samo jednom bili u boksu, i u završnim krugovima odličnom vožnjom uspjeli da se probiju na drugo i treće mjesto.

U borbi između Alonsa i Fetela, Nijemac je bio bolji i došao do četvrtog mjesta.

Kao šesti kroz cilj je prošao Niko Rozberg u Mercedesu, sedmi je bio drugi pilot Red Bula Mark Veber dok je osmu poziciju zauzeo Kimi Raikonen u Lotusu.

Kamui Kobajaši iz Zaubera bio je deveti, a posljednji bod na trci u Montrealu osvojio je Felipe Masa, koji je kao i klupski kolega Fernando Alonso dobro vozio, ali zbog pogrešne taktike nije uspio da postigne zapaženiji rezultat.

Sedmostruki šampion svijeta Mihael Šumeher, i u Kanadi nije uspio da završi trku pošto je u 53. krugu odustao zbog kvara. Još tri vozača uz Šumahera nisu uspjeli da završe trku dok je 20 bolida prošlo kroz cilj.

Među odustalima je bio i Pol Di Resta u bolidu Fors Indije koji je imao odličan start na trci i poziciju u vrhu, ali nije uspio da završi trku.

Na svih sedam trka dosadašnjeg šampionata, pobjede su zabilježili različiti vozači, a Hamilton je trenutno vodeći na čelu tabele pilota sa 88 bodova, Alonso je drugi sa 86, dok je Fetel na trećem mjestu sa 85 bodova.

Pobjede u sezoni do sada su ostvarili Dženson Baton u Meklarenu, Alonso, Rozberg, Fetel, Pastor Maldonado u Vilijamsu, Veber i pobjednik u Kanadi Hamilton.

U poretku konstruktora Red Bul je idalje na čelu sa 163 poena, Meklaren je drugi sa 133, dok je Lotus na trećem mjestu sa 108.

Sljedeća trka vozi se 24. juna za Veliku nagradu Evrope na uličnoj stazi u Valensiji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC