• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Rafa je bio bolji

Poslije poraza u finalu Rolan Garosa Novak rekao da mu je bila čast što je uopšte dotle došao. Nadal poslovično skroman.

 Đoković: Rafa je bio bolji  Izvor: MONDO

Novak Đoković ipak nije uspio da napravi preokret protiv Rafaela Nadala. U nedelju se taman zahuktao, smanjio na 1:2 u setovima, a onda i stekao prednost brejka u četvrtom (2:1), ali ga je kiša "presjekla".

Kada su se u ponedeljak igrači vratili na teren stadiona Filip Šatrije, Španac je bio bolji i sedmi put osvojio pariski gren slem. Kada bi se računali samo gemovi igrani drugog dana rezultat bi bio 6:3 za Nadala.

"Rafa je veliki igrač... Stvarno mi je bila velika čast što sam bio u finalu Rolan Garosa. Bilo je uživanje igrati. Rafa je bio bolji, a ja se nadam da ću doći sljedeće godine i igrati bolje", rekao je najbolji svjetski teniser, koji nije uspio da "veže" sva četiri gren slem turnira.

"Razočaran sam rezultatom, ali ne i igrom koju sam pružio. Uspio sam da se vratim u meč, a da smo nastavili sinoć mozda bismo ušli u peti set. Sve se dešava sa razlogom, nije strašno i idemo dalje, slijedi Vimbldon"...

Đoković smatra da je Nadal igrao fantastično tokom cijelog turnira, a zadovoljan je i svojim igrama.

"Mislim da sam odigrao odličan turnir, mogao sam da ispadnem i ranije od Conge, ali sam tada spasio četiri meč lopte... Na žalost, u finalu je mogao da bude samo jedan pobjednik, a u ovom trenutku to je Nadal, koji je bio bolji", zaključio je Đoković.

Nadal se silno radovao iako je sedmi put bio najbolji na Rolan Garosu. Ipak, kao što je i navikao javnost, ostao je skroman.

"Privilegovan sam što sam ovdje i što sam igrao finale Rolan Garosa protiv najboljeg igrača na svijetu. Bilo bi nemoguće ostvariti ovaj uspjeh bez podrške tima, porodice i navijača... Vidimo se iduće godine", poručio je Nadal.

Španac je sada došao ispred Bjerna Borga, slavnog Šveđanina koji je 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka šest puta osvajao Rolan Garos, a postavio se u istu ravan sa Pitom Samprasom, koji je sedam puta bio šampion Vimbldona.

"Ovaj turnir je za mene najbolji na svijetu. Pun sam emocija i ovo je jedan od najljepših događaja u mojoj karijeri", dodao je Nadal.

(agencije, MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC