• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Ispade i Jelena...

Jelena Janković završila je ovogodišnji pohod na titulu Vimbldona. Kao i 2007. godine, eliminisana je u osmini finala.

 VIMBLDON: Ispade i Jelena...  Izvor: MONDO

Našu teniserku u ponedeljak popodne lako i efektno nadigrala je Tajlanđanka Tamarin Tanasugarn sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:2!

Daleko od centra pažnje, organizatori su Jelenu kao drugog nosioca poslali na teren Broj 18, na kojem je ona bila samo sparing partner zahuktalom teniskom veteranu rodom iz Bankoka, sa prebivalištem u Los Anđelesu. Neugodna povreda kolena, koju je Džej-Džej zaradila u subotu, protiv Karoline Voznijacki, mogla bi da bude jedan od razloga izuzetno loše partije, koju je pružila protiv 60. igračice na WTA listi.

Jelena se jako slabo kretala po terenu, a Tanasugarn (31) znala je da profitira iz njene povrede gotovo u svakom terenu. Tajlanđanka je "zauzela busiju" na sredini i slala dijagonale, koje je naša teniserka teško stizala. Iako je najavila da će se oporaviti tokom dana pauze u nedelju, nije uspela u potpunosti da sanira povredu...

U prvom setu, Jelena nije imala ni brejk loptu. Sa druge strane, izgubila je servis u šestom gemu, posle čega je Tanasugarn povela sa 4:2, potom rešila set u svoju korist posle 38 minuta - 6:3.

Nastavak nije doneo promenu, tako da više neće biti Srpkinja na terenima Sveengleskog kluba. Tanasugarn je odmah oduzela servis Beograđanki, povela sa 2:0, potom napravila još jedan brejk za 4:1 i tek tada dozvolila favorizovanom rivalu da joj oduzme servis.

Ipak, trzaj Jelene Janković bio je kratkog daha, od 2:4 nije uspela da osvoji više nijedan gem, a Tajlanđanka je realizovala prvu od tri meč lopte, posle sat i 14 minuta neravnopravnog tenisa.

Zanimljivo, ovo je najbolji rezultat Tamarin Tanasugarn na Vimbldonu u karijeri. Nikada ranije nije prošla četvrtu rundu, ali će ove godine konačno igrati četvrtfinale.

Za to nije zaslužna samo Jelenina povreda. Tanasugarn je zabeležila 11. uzastopnu pobedu na travi ove sezone! Pre dolaska u London, ona je osvojila WTA turnir u Hertogenbošu, a kako je krenula na Vimbldonu, pitanje je gde će i da li biti zaustavljena.

Jelena neće ni osvojiti, ni izgubiti bodove narednog ponedeljka, jer je ponovila rezultat ostvaren prošle godine. Neće preteći Anu Ivanović, ali će biti bolje plasirana od Marije Šarapove. Samo od rezultata Svetlane Kuznjecove zavisi kakav će biti raspored četiri prve igračice sveta.

Ukoliko Ruskinja osvoji Vimbldon, Ana će pasti na drugo mesto, a Jelena ostati treća igračica sveta.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC