• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej: Ne brinite, sve je u redu...

Endi Marej poručio je Britancima da se ne brinu zbog njegovog poraza već u prvom meču na travi

 Marej: Ne brinite, sve je u redu...  Izvor: MONDO

Nikola Mau izbacio je Škota u drugom kolu Kvinsa i on sada razmišlja šta da radi do 25. juna...

Velika nada Velike Britanije, da će neko s Ostrva konačno osvojiti Vimbldon, doživjela je veliki "set back", što bi rekli Englezi.

Endi Marej doživio je bolan poraz na startu sezone na travi i već u prvom izlasku na terene Sveengleskog kluba na Kvinsu, kao aktuelni šampion, bio je eliminisan. Francuz Nikola Mau, 65. na svijetu, bez ATP titule u karijeri, pobijedio je Škota u drugom kolu Kvinsa rezultatom 6:3, 6:7 (4), 7:6 (1).

Poslije toga, Marej je Britancima rekao da ne brinu, jer ne brine ni on. Kaže da do starta Vimbldona 25. juna nema namjeru da se naknadno prijavi na još neki od turnira na travi, kako bi osjetio tu podlogu za novi pokušaj pohoda ka tituli.

"Ne postoji razlog zbog kojeg bih paničio. Potrebno je uvijek malo vremena da se naviknete na travu, poslije šljake", rekao je Marej poslije eliminacije koja će ga koštati gubitka zavidnog broja bodova na ATP listi, s obzirom na to da je bio šampion Kvinsa.

"Potrebno mi je nekoliko dana da poradim na svojoj kretnji i onda ću igrati bolje", dodao je Marej.

On je odbacio mogućnost da se "uvali" na turnir u Istbornu, ali je moguće da će dodatne minute na travi provesti na nekim egzibicionim mečevima. Marej, kao i Britanci, i dalje sanjaju finale na Vimbldonu. On je prethodne tri sezone ispadao u polufinalu...

"Razgovaraću s timom tokom narednih nekoliko dana o tome šta ću raditi, kako ću trenirati i da li ću odigrati jedan ili dva egzibiciona meča sljedeće nedelje. Ne vjerujem da ću igrati na turniru, ali potrebno mi je da provedem vrijeme na travi".

S druge strane, Maua nema skoro cijele godine i onda se ovaj Francuz "povampiri" kada dođe vrijeme za turnire na travi, koju prosto obožava. S obzirom na to da forsira servis/volej igru, Mau često ume da napravi dar-mar favoritima na travnatim podlogama, pa je tako 2007. godine umalo osvojio Kvins eliminisavši Rafaela Nadala, a ovog puta bio je koban po Mareja.

Mau će u istoriji tenisa ostati upamćen kao akter najdužeg meča ikada. On i Amerikanac Džon Izner su 2010. godine na vimbldonskoj travi igrali epski duel koji se protegao u tri dana i trajao je više od 11 sati. Na kraju Mau je bio poražen - 4:6, 6:3, 7:6 (7), 6:7 (3), 68:70!

"On je jako dobar igrač na travi. Bio je u finalu na Kvinsu ranije, pobijedio je Nadala ove i nedostajao mu je jedan poen da osvoji turnir. Igrao je dobro, sigurno neće biti drago nikome na Vimbldonu kada ga bude vidio u svom dijelu žrijeba", rekao je Marej.

Jedini put kada je Škot na Kvinsu ispao prije osmine finala, bilo je 2006. godine. Tada ga je izbacio Janko Tipsarević.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC