• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Armstrong ponovo optužen za doping

Lens Armstrong ponovo je optužen zbog korišćenja dopinga.

 Armstrong ponovo optužen za doping  Izvor: MONDO

Američka antidoping agencija (USADA) optužila je sedmostrukog pobjednika "Tur d'Fransa" zbog korišćenja nedozvoljenih stimulativa i zabranila mu takmičenje u trijatlonu, kojim se bavi nakon povlačenja iz biciklizma.

Lens Armstrong je optužbe USADA ocenio kao neosnovane.

"Nikada se nisam dopingovao i za razliku od onih koji me optužuju, takmičio sam se 25 godina, bez velikih promjena u učinku, prošao više od 500 doping testova i nikad nisam pao ni na jednom. USADA to ignoriše i podiže optužnicu protiv mene, a ne protiv onih za koje je dokazano da su se dopingovali. To više govori o njima, nedostatku poštenja i osveti, nego o mojoj krivici ili nevinosti", rekao je Armstrong.

Amerikanac se do februara ove godine nalazio pod istragom federalnog tužioca, zbog sumnje da je sa timskim kolegama novac od sponzora koristio za doping.

Bivši kolega iz tima Flojd Lendis optužio ga je, ne samo za korišćenje nedozvoljenih supstanci, već i da je prodavao drugim vozačima sredstva kako bi izbjegli pozitivan test na doping kontroli.

"Vidio sam EPO u njegovom frižideru, vidio sam kada ga je ubrizgavao, kao što sam i ja često radio. Armstrong je samo uzimao ono što i svi ostali. Najveći dio ekipe koristio je EPO, testosteron i transfuziju krvi kao doping", rekao je tada Lendis za televizijsku stanicu Si-Bi-Es (CBS).

Istraga je obustavljena poslije dvije godine.

Armstrong nikada nije pao na antidoping testu, iako je tokom karijere često bio optuživan, a samo Antidoping agencija SAD testirala ga je oko 30 puta od 2001. godine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC