• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šest srpskih tenisera u Londonu

MOK i ITF potvrdili za Srbiju na OI igraju Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ana Ivanović i Jelena Janković.

 Šest srpskih tenisera u Londonu  Izvor: MONDO

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštili su da će Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu predstavljati šest teniskih igrača.

U muškoj singl konkurenciji to su Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki, u ženskoj Ana Ivanović i Jelena Janković, dok će u muškom dublu nastupati Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević, a u mješovitom dublu Ana Ivanović i Nenad Zimonjić.

Najveće nade polažu se u prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji će nositi i srpsku zastavu na ceremoniji svečanog otvaranja Igara, 27. jula.

Osvajač bronzane medalje na OI u Pekingu 2008. slovi za prvog favorita, a glavni konkurenti biće mu Rafael Nadal, zlatni sa prethodne Olimpijade i Rodžer Federer, koji je u Pekingu u paru sa Stanislasom Vavrinkom osvojio najsjajnije odličje u dublu.

Španci će biti najbrojnija teniska nacija u Londonu. Osim Nadala nastupaće i David Ferer, Nikolas Almagro i Fernando Verdasko u singlu, dok će Felisijano Lopez i Marsel Granoljers igrati u dublu. Nadal će biti par sa Granoljersom, a Ferer će nastupati sa Lopezom.

U konkurenciji dama takmičiće se Anabel Medina, Karla Suarez, Marija Hoze Martinez, Nurija Ljagostera Vives i Aranča Para.

Domaćini najveću nadu polažu u Endija Mareja, koji neće osim u singlu nastupati i u konkurenciji muških dublova sa svojim bratom Džejmijem.

Takmičenje na Olimpijadi na programu je od 28. jula do 5. avgusta na terenima čuvenog Vimbldona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC