• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Tipsarević zaustavljen

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Vimbldona, jer su Nemac Šitler i povreda butine bili nepremostiva prepreka.

 VIMBLDON: Tipsarević zaustavljen Izvor: MONDO

Tipsarević je u četvrtom kolu poražen od nemačkog veterana Rajmona Šitlera rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:4, 7:6, posle tri časa igre.

Janko je bio na korak od najboljeg plasmana na najelitnijem svetskom turniru na travi, ali su povreda butnog mišića leve noge, kao i ojed na desnoj preponi učinili da se srpski teniser lošije kreće i pruži slabiju partiju od onih na prethodnim duelima.

Janko je prethodno do nogu potukao Tijerija Asijona, Endija Rodika i Dmitrija Tursunova, a zatim je protiv dobro poznatog rivala izgubio bitku. Iskusni Šitler, sa kojim je Janko godinama trenirao, na najbolji način je to iskoristio, forsirajući igru koja Beograđaninu najmanje odgovara.

Dodatne probleme Tipsareviću je zadala povreda butine, pa je Nemac vešto iskoristio njegovo lošije kretanje i slab prvi servis da u devetom gemu prvog seta napravi brejk. Jedna sporna lopta ražestila je Tipsarevića, jer je bio siguran da je odservirao dobro, ali pošto na terenu broj dva ne postoji sistem "sokolovo oko" sudijina reč bila je poslednja, a ona se kosila sa mišljenjem srpskog tenisera. Tu "gužvu" je iskoristio Šitler da napravi prednost, a onda i lagano da stigne do vođstva.

Iako je u pauzi zatražio medicinsku pomoć zbog bolova u butini, Tipsarević je uspeo da u potpunosti preuzme ritam igre. On je brzo poveo sa 3:0 praktično hramajući po terenu.

Povreda međutim nije mogla da ga sputa, jer je forsirao kraće poene, udarao snažno i terao protivnika da trči, sprečavajući ga da mu "skraćuje" lopte. Ta taktika, uz mnogo bolji servis, dala je odlične rezultate, jer je posle 50 minuta igre srpski teniser izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

Problem sa preponom mučio je Janka u trećem setu, pa je u nekim trenucima bilo zaista mučno gledati kako se vuče po terenu. Uprkos tome, on je igrao srcem, pronalazio dobra rešenja, a budući da je i ritam igre na suprotnoj strani pao, Nemac, koji je pucao od zdravlja, motiva i samopuzdanja, morao je dobrano da se pomuči da slomi neravnopravnog protivnika.

To je učinio po već viđenom scenariju, ponovo u devetom gemu (5:4), posle svađe Janka i sudije Nunija zbog još jednog spornog poena. Promene odluke nije bilo, pa je Šitler stigao do brejk lopte, koju je vešto iskoristio, a zatim osvojio i drugi set.

Ključnu prednost u tom delu igre Nemac je ostvario zahvaljujući stopostotnom učinku posle prvog servisa, koji je bio veoma uspešan (68 odsto).

Konačno u četvrtom setu, Janko je ponovo uspeo da parira protivniku, koji je dobio na samopouzdanju. Vešto je čuvao svoj servis, što je činio i protivnik, ali je bio znatno nervozniji. Tome je doprineo verbalni duel sa sudijom u trećem gemu, zbog lopte, koja se, činilo se, nalazila na liniji. Tipsarević je zbog drugačije odluke opsovao sočno sudiju na srpskom, a zatim mu se ne baš prijatnim rečima i tonom obratio i na engleskom.

Taj konflikt ipak nije omeo srpskog asa, koji je uspeo da spase četiri brejk lopte u nastavku i izbori taj brejk. Ipak u tom delu igre Nemac je odigrao sigurnije, što mu je omogućilo plasman među osam najboljih.

Šitler će u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Arnoa Klemona koji je bio bolji od Hrvata Marina Čilića u tri seta - 6:3, 7:5, 6:2.

Janko je tako drugu godinu zaredom zaustavljen u četvrtom kolu na Vimbldonu, a zanimljivo je da su i njega i Jelenu Janković, nešto ranije, eliminisali najstariji preostali učesnici na turniru.

Porazom Janka Tipsarevića u četvrtom kolu, Srbija je ostala bez predstavnika u pojedničanoj konkurenciji na Vimbldonu, iako je na startu turnira imala čak pet tenisera i dve teniserke u glavnom žrebu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC