• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIRMINGEM: Poslije dva dana, JJ u polufinalu

Jelena Janković na 220.000 dolara vrijednom turniru u Birmingemu, uspjela je da opravda ulogu favorita u meču sa Japankom Misaki Doi i poslije dva dana, plasira se u polufinale - 6:3, 6:4.

 BIRMINGEM: Poslije dva dana, JJ u polufinalu  Izvor: MONDO

Tamo će se sastati sa Kineskinjom Đi Ženg.

"Džej-Džej" je duel četvrtfinala sa 115. na planeti počela u subotu, ali je zbog kiše meč prekinut u prvom setu kod vođstva Srpkinje od 2:0 u gemovima.

U nedjelju u ranim popodnevnim časovima, duel je nastavljen i Doi je na kratko uhvatila priključak (2:2), prije nego je Jankovićeva ponovo "brejknula" 159 centimetara visoku ljevoruku igračicu i potom sačuvala servis do vođstva u setovima - 6:3.

U drugom setu, nekada prva igračica svijeta odmah je oduzela servis 21-godišnjok Doi i tu prednost sačuvala do kraja meča, ali uz dosta muka. Doi je u drugom setu imala šest brejk šansi, ali nijednu nije iskoristila, računajući i dve u trenucima kada je "Džej-Džej" servirala za meč, pri vođstvu od 5:4.

Ovo je tek druga pobjeda srpske teniserke na poslednjih osam mečeva (u Birmingem je došla sa skorom 1-6 na posljednjih šest WTA turnira). Jelena je u prvom kolu prošla bez borbe zbog odustajanja Australijanke Kejsi Delakve, a poslije trijumfa u prvom međusobnom meču sa Doi, u borbi za finale sastaće se sa 32. na svetu, Ženg, protiv koje ima skor 5:1.

Posljednji put, Janković i Ženg igrale su 2011. godine u Sinsinatiju i bilo je 4:6, 6:3, 6:1 za našu igračicu.

Jelena se na travu Birmingema vratila poslije četiri godine pauze. Ona je od 2004. do 2007. godine redovno igrala ovaj turnir, 2005. izgubila je finale od Marije Šarapove, a dve godine kasnije revanširala se istoj rivalki za prvu titulu u Birmingemu, posle čega više nije išla u "Drugi grad" Engleske.

Drugi polufinalni par čine (8) Ekaterina Makarova (Rusija) i Melani Odin (SAD).

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC