• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Umalo senzacija u Zetri

Rukometaši BiH savladali Njemačku 33:24 ali nisu uspjeli da se plasiraju na SP 2013 zbog poraza od 12 golova u Štutgartu.

 RUKOMET: Umalo senzacija u Zetri Izvor: MONDO

Rukometna reprezentacija BiH neće igrati na Svjetskom prvenstvu 2013 u Španiji, ali izabranici Dragana Markovića umalo da naprave senzaciju u drugom meču baraža protiv Njemačke.

U sarajevskoj Zetri pobijedili su Njemačku sa devet golova razlike – 33:24 ali nedostajala su još tri gola sa senzacionalni plasman na SP.

Ako ništa drugo, zmajevi su se bar iskupili navijačima za ubjedljiv poraz 24:36 u prvoj utakmici baraža igranoj u Štutgartu.

Povela je BiH i bila u prednosti cijelo prvo poluvrijeme koje je završeno rezultatom 15:12. Još bolju igru ekipa Dragana Markovića pružila je u nastavku, prvenstveno zahvaljujući raspoloženim, Terziću, Vražaliću i Toromonoviću, kao i Tahiroviću koji je bio dobar na golu.

Imala je BiH 7-8 golova prednosti ali Nijemci nisu dozvoljavali da pređemo granicu od deset golova prenosti koja bi utakmicu uvela u potpuno neizvjesne vode.

To se ipak desilo dve minute prije kraja kada je BiH golom Toromanovića došla na plus 10 – 33:23.

To je međutim bio maksimum. Nijemci su odmah smanjili na 33:24, a zatim je uslijedio prestup Doborca i bilo je jasno da malobrojna publika u Zetri neće gledati čudo.

Najbolji u redovima BiH bio je Vražalić sa devet golova, Stojanović je postigao šest, Doborac i Toromanović po četiri.

"Mislim da smo platili danak tom prvom poluvremenu iz Njemačke, koje smo loše otvorili i odigrali. Davao sam izjave poslije utakmice nakon što sam pregledao snimke, danske sudije su napravile veliku razliku u ključnim momentima. Njemačka je Njemačka, ovo je veliki rezultat za moje igrače. Pokazali su da imaju srce i dušu", izjavio je selektor Marković poslije meča.

"U fazi uigravanja smo i relativno malo vremena smo zajedno, izašli smo iz jedne rezultatske krize. Vjerovatno ćemo podmlađivati ekipu. Nije bilo jednostavno, a ni sreće, baš je peh bio da izvučemo Njemačku u baražu", dodao je Marković.

(MONDO, foto: Klix)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC