• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: Bili smo blizu čuda

Selektor rukometaša Bosne i Hercegovine prezadovoljan je s +9 protiv Njemačke u baražu, ali žali za lošim prvim poluvremenom prve utakmice u Štutgartu.

 Marković: Bili smo blizu čuda Izvor: MONDO

"Zmajevi" su deklasirali Nijemce u Zetri (33:24), ali nisu uspjeli da nadoknade 12 golova iz prvog meča u Štutgartu, pa će "panceri" igrati na Svjetskom prvenstvu 2013. godine u Španiji.

"Bili smo tako blizu da napravimo veliko čudo i nadoknadimo ‘minus 12’ iz prve utakmice protiv Njemačke. Nismo uspjeli, ali zaista možemo biti ponosni na našu rukometnu reprezentaciju, koja je u revanšu deklasirala velesilu poput Njemačke i pokazala svoj kvalitet", izjavio je Marković sarajevskim medijima.

Svi su svjesni da je u prvom meču prokockana šansa za plasman na SP.



"Platili smo danak prvom poluvremenu u Štutgartu, gdje nismo uspjeli u dva navrata iskoristiti sutuaciju igrača više i vratiti se u meč. Takođe, mislim da su i danske sudije odradile svoje u prvoj utakmici, jer nam jednostavno nisu dali da priđemo Nijemcima u prvom poluvremenu, a u drugom da se vratimo".

Marković ipak smatra da je ova visoka pobjeda nad rukometnom velesilom veliki uspjeh BiH.

"Njemačka je rukometna velesila, a mi smo još u fazi uigravanja i malo vremena smo proveli zajedno. Kada sam došao na mjesto selektora, bili smo u lošoj rezultatskoj seriji, što smo uspjeli da prevaziđemo i ostvarimo devet pobjeda iz 10 odigranih utakmica, a vjerovatno će uslijediti i podmlađivanje ekipe. Pokazali smo kvalitet i iza nas je mnogo uloženog truda i rada. Imali smo peh da izvučemo Njemačku u baražu, ali ja čestitam svojim igračima na svemu što su prikazali", zaključio je selektor BiH.

(MONDO, foto: SC Sport, Klix)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC