• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIRMINGEM: Jelena bez trofeja

Srpska teniserka u finalu turnira u Birmingemu poražena od Melani Odin - 4:6, 2:6.

 BIRMINGEM: Jelena bez trofeja  Izvor: MONDO

Jelena Janković bila je na korak od trofeja. Da je trijumfovala u Birmingemu prekinula bi "post" dug 27 mjeseci, odnosno od marta 2010. godine kada je osvojila Indijan Vels. Međutim, na 13. titulu u karijeri moraće još da sačeka, jer je poražena u finalu turnira u Birmingemu.

Trofej, 37.000 dolara i 280 WTA poena poslije finala "AEGON klasika" pripali su Amerikanki Melani Odin, koja je pobijedila Jelenu poslije sat i 35 minuta igre - 6:4, 6:2.

Nekada najboljoj teniserki svijeta pripalo je 19.000 dolara i 200 WTA poena, što joj je dovoljno za povratak u TOP 20 (trenutno je 22).

Amerikanka je u prvom setu iskoristila dve od tri brejk lopte, a Srpkinja samo jednu od pet. Zato je Odin dobila taj dio igre poslije 51 minuta - 6:4.

Mlada, 20-godišnja Melani je i drugi set počela brejkom, ali je Džej Džej uzvratila za 2:2. Međutim, kratko je trajao "egal", samo nekoliko minuta, koliko je trebalo Odin da ponovo oduzme servis protivnici.

Imala je Džej Džej šansu da odmah uzvrati, ali nije je iskoristila. To kao da je definitivno "slomilo" Jelenu, koja je onda još jednom izgubila gem na svoj servis (2:5), pa je protivnica zatim lako privela meč kraju - 6:2.

Bio je to drugi susret Jelene Janković i Melani Odin, a ishod je bio isti kao i 2009. godine na Vimbldonu.

Finale turnira u Birmingemu odigrano je u ponedjeljak, jer je kiša poremetila raspored u subotu, pa je Jankovićeva u nedjelju morala da završi četvrtfinalni meč sa Japankom Doi, a onda na terenu provede još dva i po sata u polufinalnom duelu sa Kineskinjom Ženg.

Već u utorak Beograđanka bi trebalo da startuje na drugom ovosezonskom turniru na travi, u holandskom gradu Hertogenboš, protiv Šveđanke Sofije Arvidson.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC