• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski atletičari - SF junaci

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković uporedio je rezultate srpskih atletičara sa naučnom fantastikom.

 Srpski atletičari - SF junaci Izvor: MONDO

Nije realno da srpski atletičari donesu neku medalju sa Olimpijskih igara u Londonu. To je jasno i laicima i onima koji površno poznaju ovaj sport, koji često nazivamo "kraljicom sportova".

Na velikim međunarodnim takmičenjima, kakve su predstojeće Olimpijske igre, konkurencija u atletici je ogromna, takoreći najveća u odnosu na sve sportove. Zato se pred ekipom koja će Srbiju predstavljati u Londonu ne postavlja nikakav imperativ.

Potpisivanje novog jednogodišnjeg sponzorskog ugovora Telekoma Srbije i Atletskog saveza Srbije (ASS), bila je prilika da generalni sekretar ASS Slobodan Branković kaže "po koju" o predstojećem Evropskom prvenstvu u Helsinkiju (od 27. juna do 2. jula) i Olimpijskim igrama.

S obzirom na uslove u kojija treniraju srpski atletičari i samo obezbjeđivanje plasmana u London, prema Brankoviću je ravno medalji!

"Atletičari imaju najgore uslove za rad i treninge od svih sportista koji će nas predstavljati u Londonu. Zato je naučna fantastika ovo što su uradili, pogotovo ove godine", rekao je Branković.

On je apelovao na javnost da ne stvara nepotreban pritisak na Ivanu Španović, Mihaila Dudaša, bračni par Topić (Biljana i Dragutin), Oliveru Jevtić, Asmira Kolašinca, Marinu Munćan i ostale atletičare koji će braniti boje Srbije na OI.

"Oni će tamo otići bez kompleksa i bez opterećenja i moram da kažem i ovo, bez želje da nipodaštavam bilo koji drugi sport - svako olimpijsko finale je ravno osvajanju zlatne medalje u ekipnim sportovima. Pa, pogledajte samo konkurenciju i broj zemalja koji se takmiče!", rekao je Branković.

On je rekao da još nije sazrilo da mladi atletičari iz Srbije osvoje medalju u Londonu, ali, s obzirom na njihove godine, većina će učestvovati i na predstojećim OI u Riju 2016. godine.

"Nadam se da će se tamo boriti za medalje, ne za medalju, nego za medalje!", naglasio je Branković.

Prije Londona, 11 srpskih atletičara takmičiće se na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju. Od svih se očekuje da uđu u finale, a ni neka medalja ne bi trebalo da bude iznenađenje.

"Ne obećavam medalje, ali možemo da uđemo u finalne borbe", rekao je Branković i istakao da je srpska atletika u usponu, s obzirom da je na prethodnom EP u Barseloni bilo isto 11 atletičara iz Srbije, ali uz dvije discipline više - maraton i brzo hodanje.

Da se i sada održavaju trka u maratonu i brzo hodanje, imali bismo još šest predstavnika, odnosno ukupno 18, rekao je Branković.

Na OI u Londonu srpska atletika imaće, za sada 14 predstavnika, a očekuju se još dvije "olimpijske vize".

(MONDO - foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC