• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vajda: Poraz od Melcera pokrenuo Novaka

Najbolji teniser svijeta kaže da je za tri dana ostvario sve snove. Njegov trener ispričao kako je Đoković došao do vrha.

 Vajda: Poraz od Melcera pokrenuo Novaka Izvor: MONDO

Novak Đoković je prošlog ljeta ostvario (skoro) sve svoje snove. Bio je petak kada je u polufinalu pobijedio Žoa Vilfreda Congu i postao novi svjetski "broj jedan", a u nedjelju je osvojio najvredniji teniski trofej - u finalu Vimbldona savladao je Rafaela Nadala.

"Uspio sam da postignem životni cilj i svoje snove pretvorim u stvarnost. I sve to za tri dana. Te momente i taj osjećaj nikada neću zaboraviti", prisjetio se 25-godišnji Srbin blistavih trenutaka iz "sveengleskog kluba" na početku priče za zvanični sajt Vimbldonda.

"Upravo zbog takvih dana sam trenirao cijelog života i bio posvećen profesionalizmu i tenisu. Svaki sportista na svijetu mašta da postane 'broj jedan' i svakome kome uspije, to predstavlja dodatnu motivaciju. Zaista je veliko dostignuće biti najbolji", dodao je Đoković.

Za takve domete neophodno je pored sebe imati ljude koji vjeruju u podvig. Novak od 19. godine ima trenera Marjana Vajdu.

"Novak nije vjerovao da može da bude najbolji 2010. godine, jer su dominirali Federer i Nadal. Ali, kada je na Rolan Garosu izgubio od Melcera, to je bila prekretnica. Veliki igrači uče na sopstvenim greškama, a Novak je upravo to uradio", smatra Vajda.

Slovački stručnjak kaže da je u Đokovićevom radu sve teklo korak po korak i da je sve bilo organizovano do tančina.

"Duboko u sebi, uprkos svemu, Novak je vjerovao da može do vrha. Iz meča u meč je napredovao i nikada nije zaboravljao da mora da radi i bude profesionalac. Uvijek je sve ispoštovao, jer je znao da ako izostavi samo jednu stvar, sve može da krene nizbrdo. Morao je da postane svjestan da sve što radi - radi za svoje dobro", završio je Marjan Vajda.

I, to bi bio recept, uz neizbježni talenat, da se stigne do vrha.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC