• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Jelena "dobila" Klajsters

Đoković će odbranu titule početi protiv Ferera, Janko će startovati protiv Nalbandijana, a Džej Džej baš nije imala sreće.

 VIMBLDON: Jelena "dobila" Klajsters  Izvor: MONDO

Srbija će na Vimbldonu imati čak sedam predstavnika u singlu, četiri u ženskoj i tri u muškoj konkurenciji.

Prvi nosilac i branilac titule Novak Đoković u prvom kolu sastatće se sa Huanom Karlosom Fererom. Španac, nekada najbolji teniser svijeta, pobijedio je Novaka u njihovom prvom duelu, 2005. u Umagu, a Srbin mu se revanširao 2007. u Madridu. Ferero sada ima 32 godine i nalazi se na 38. mjestu na ATP listi.

Đokoviću bi u drugom kolu protivnik bio bolji iz duela Rajan Harison (SAD) - Jen Hsun Lu (Tajpeh)... U projektovanom polufinalu sastao bi se sa Rodžerom Federerom.

Janko Tipsarević će imati težak posao na premijeri. Protivnik će mu biti David Nalbandijan. Trenutno osmi i 39. igrači svijeta sretali su se tri puta, Argentinac je bio uspješniji - 2:1. Poslije pobjede 2007. na Australijan openu Nalbandijan je bio bolji prošle godine u Indijan Velsu, a Srbin ga je savladao odmah zatim u Majamiju.

Nalbandijan je u posljednje vrijeme u žiži javnosti, ali ne zbog dobrih igara već zbog povređivanja linijskog sudije i diskvalifikacije iz finala turnira u Kvinsu.

Ako eliminiše Nalbandijana, drugi reket Srbije išao bi na pobjednika duela Rajan Sviting (SAD) - Potito Staraće (Italija), a onda vjerovatno na Rusa Mihaila Južnjija...

Viktor Troicki će se namjeriti na 24. nosioca, Marsela Granoljersa, protiv koga vodi 2:1 u pobjedama, odnosno 4:1 ako se uračunaju i mečevi na čelendžerima. U nastavku takmičenja 34. teniser svijeta bi igrao ili protiv Slovana Martina Klizana ili protiv Argentinca Hiana Ignasija Čele, a od duela sa Đokovićevem vjerovatno bi ga zatim dijelio Huan Monako.

Zanimljivi parovi prvog kola kod tenisera su Endi Marej - Nikolaj Davidenko i Žo Vilfred Conga - Lejton Hjuit. Rafael Nadal će startovati protiv Brazilca Tomaša Belučija, a Rodžer Federer protiv Španca Alberta Ramosa.

Jelena Janković baš nije imala sreće na žrijebu. Postavljena je za 18. nosioca, a za protivnicu je dobila Kim Klajsters! Belgijanka, koja je sada 53. na WTA listi, dobila je sedam od ukupno osam mečeva sa Džej Džej.

Pobjednica će se u drugom kolu sastati sa boljim iz duela Kai Čen Čang (Tajpeh) - Andrea Hlavačkova (Slovačka).

Ana Ivanović (14) bi preko Marije Hoze Martinez Sančez iz Španije mogla da dođe do megdana sa Japankom Kimiko Date Krum ili Ukrajinkom Katarinom Bondarenko.

Bojana Jovanovski će startovati sa Grkinjom Eleni Danilidu, a Vesna Dolonc sa Bugarkom Cvetanom Pironkovom.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC