• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikec: Očekujem medalju za Srbiju na OI

Srpski olimpijski strijelac rekao je da mu prija što će na Olimpijskim igrama nastupati kao prvi na svjetskoj rang-listi.

 Mikec: Očekujem medalju za Srbiju na OI Izvor: MONDO

Mikec je dodao da očekuje bar jednu medalju od osmoro članova reprezentacije u streljaštvu.

"Sa posljednja dva svjetska kupa nosim srebro i zlato i skočio sam na prvo mjesto svjetske rang-liste, na kome sam bio i 2010. Imponuje mi što ću sa takvim statusom nastupati u Londonu. Neće me to sputati, nego će mi biti motivacija", rekao je Damir Mikec u Beogradu.

On je izjavio da je prošle godine odlučio da produži sezonu i da mu se to isplatilo.

"Zimi se svi koji nastupamo u ovoj disciplini, pištolj, snalazimo kojekude. Od septembra do aprila ne treniramo zbog hladnoće. A ja sam otišao kod supruge u Salvador i produžio sezonu do novembra, a odmah u martu sam se preselio u Kuvajt, gdje su izvanredni uslovi", objasnio je Mikec.

"To je sve urodilo plodom, osvojio sam zlato i srebro, a u Londonu ću nastupati kao prvi. Prijalo mi je sve to, imam osjećaj da sam uradio nešto više...Stvarno, šest-sedam mjeseci pauze je jako veliki hendikep i ja to stvarno ne razumijem", rekao je srpski olimpijac.



Mikec je rekao da je bio oduševljen uslovima u Salvadoru i Kuvajtu. Srpski olimpijci imaju stipendije i kažu da su jako zadovoljni svim uslovima.

"Ranije nije bilo tako. Snalazili smo se kako smo umijeli i znali. Sada u OKS stvarno daju sve od sebe. Obezbijedili su nam stipendije i program za opremu. Šta god da nam treba, samo kažeš i sve ti se obezbijedi. Nemam nikakvu zamjerku, osim što nemamo taj objekat za zimsko treniranje. Samo nam to nedostaje i onda ću stvarno da zaćutim", rekao je uz osmjeh srpski strelac.

Ekipa će završne pripreme obaviti u Frankfurtu na Odri. U Beograd se vraća 30. juna, a 1. jula u Novom Sadu ih očekuje izuzetno jaki Vojvodina kup. Nakon toga, na istom strelištu slijedi državno prvenstvo.

Srpski strijelci su ove godine popularniji nego ikad, a nekoliko njih standardno bilježi dobre rezultate.

"Stvarno smo sportska nacija, u svakom sportu smo uspješni. Istina je da se sada više piše o nama, češće su novinari uz nas, ali ne pravi nam to pritisak. Imamo dobar tim, ima nas osmoro, svi smo olimpijski ili svjetski prvaci, imamo odlične rezultate, tako da očekujem da osvojimo barem jednu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu", rekao je Mikec.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC