• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Gotov je i taj Gran pri...

Kombinovana reprezentacija Srbije u Bangkoku savladala Argentinu (3:0) i završila ovogodišnji Gran pri sa tri pobjede i šest poraza.

 ODBOJKA: Gotov je i taj Gran pri...  Izvor: MONDO

Nije ovog leta lako "pohvatati" koja se sve igraju međunarodna takmičenja u ženskoj odbojci.

Tek što su završene maratonske kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu, počele su Evropska liga i Gran pri, sa idejom da budu završene prvih dana jula, kako bi svi učesnici OI dobili dvadesetak dana da se u miru pripreme za događaj sezone.

To je dovelo do preklapanja termina, a "žrtvovane" su Srbija i Turska, kao jedine dve reprezentacije koje paralelno igraju Evropsku ligu i Gran pri!

Pošto su srpske odbojkašice u prva dva vikenda Gran prija ostvarile skor 2-4, bilo je jasno da ne mogu da se plasiraju na završni turnir. Zato je na treći vikend u Bangkoku otišla podmlađena ekipa, sa dosta neafirmisanih igračica, predvođena Jovanom Vesović, Anom Bjelicom, Tijanom Malešević, Nađom Ninković...

"Plave" su poslije poraza od SAD (0:3) i Tajlanda (1:3) uspjele da dobiju posljednji meč protiv Argentine maksimalnim rezultatom - 3:0 (25:16, 25:22, 26:24).

Interesantno je da se na tribinama dvorane Kelavek našlo čak 6.500 ljudi!?

Srbija će sa ukupnim skorom 3-6 zauzeti 10. ili 11. mjesto u konkurenciji 16 zemalja. Prošle godine u Makau Srbiji je pripalo treće mjesto, ali tada je kalendar takmičenja bio znatno "normalniji"...

Ako Srbije neće biti na završnom turniru Gran prija u kineskom Ningbou, sigurno je da ćemo od 5. do 7. jula u Karlovim Varima gledati najbolje srpske odbojkašice kako brane titulu prvaka Evropske lige.

Sa skorom 11-0 odavno su osigurale prvo mjesto u svojoj grupi, a pored domaćina Češke, u završnici će se naći još Bugarska i Holandija.

Srbija je trostruki uzastopni i jedini osvajač Evropske lige, koja je premijerno igrana 2009. godine.

(MONDO, foto: FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC