• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole i Janko otvaraju Vimbldon

Branilac titule u ponedjeljak će, kako tradicija nalaže, odigrati prvi meč na Centralnom terenu. U rasporedu i Troicki, Janković, Jovanovski, Dolonc.

 Nole i Janko otvaraju Vimbldon Izvor: MONDO

Novak Đoković u 13 časova će početi meč sa vremešnim Huanom Karlosom Fererom, sa kojim ima skor 1:1, s tim da nisu igrali punih pet godina.

Fererov posljednji trzaj na Vimbldonu bilo je četvrtfinale 2009. godine, nakon čega je ispao u prvom kolu, pa 2011. nije ni nastupio.

Objektivno, bilo bi iznenađenje da nekadašnji svjetski "broj jedan" uzme Novaku set, a kamoli više od toga...

Janko Tipsarević, koji je u petak proslavio 28. rođendan, u isto vrijeme na terenu broj 1 sastaće se sa dvije godine starijim Argentincem Davidom Nalbandijanom (1:2, ove godine 1:1).

Poslije njih na teren će Rodžer Federer i Albert Ramos, a zatim slijedi možda i najatraktivniji duel prvog dana, između Jelene Janković i Belgijanke Kim Klajsters.

Klajsters je najavila da će se ove godine definitivno povući iz tenisa, a prije nekoliko dana je predala polufinalni meč Unicef opena u Hertogenbošu zbog povrede stomačnog mišića.

Na najnovijoj WTA listi zauzima tek 47. poziciju, ali ni Jankovićeva ove sezone ne može da se pohvali naročitim uspjesima. Ako izuzmemo polufinale Dubaija - još u februaru - stizala je dalko samo na turnirima sa nagradnim fondom od oko 200.000 dolara, pa ne čudi što više nije među Top 20 teniserki svijeta.

Viktor Troicki i Španac Marsel Granoljers trebalo bi između 13 i 13.30 sati da izađu na teren broj 14.

Granoljers (23) je za 11 pozicija bolje kotiran na ATP listi, ali ako ga je Viktor pobjeđivao na šljaci (2:1), sigurno može i na travi.

Vesna Dolonc u ponedjeljak će debitovati na grend slem turnirima kao srpska teniserka.

Poslije sjajno odigranih kvalifikacija, ona će se oko 14 časova na terenu broj 4 sastati sa Bugarkom Cvetanom Pironkovom (prvi međusobni okršaj), dok Bojanu Jovanovski u približno istom terminu očekuje duel sa grčkom veterankom Eleni Danilidu (1:0) i to na terenu broj 5.

Nagradni fond ovogodišnjeg, 126. Vimbldona, iznosi više od 16 miliona funti, a titule brane Đoković i Čehinja Petra Kvitova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC