• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAJAK: Novaković prvak Evrope

Srpski kajakaši osvojili i srebro u dvosjedu i bronzu u trci četveraca na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

 KAJAK: Novaković prvak Evrope  Izvor: MONDO

Srpski kajakaš Marko Novaković postao je šampion Evrope u olimpijskoj disciplini K1-200 metara na prvenstvu Evrope u Zagrebu.

Mladi Bečejac Novaković, kome je poziv za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu stigao tokom šampionata, izveslao je trku života i do najvišeg mjesta na pobjedničkom postolju i titule prvaka Evrope došao u vremenu 34,437 sekunde.

"U šoku sam, još nisam svjestan šta sam uradio. Hvala svima na podršci. Mislim da sam ovim rezultatom potvrdio da poziv u London nije bio slučajan", izjavio je Novaković.

Posljednjeg dana EP srebrnom medaljom okitio se dvosjed u sastavu Duško Stanojević - Dejan Pajić.

Oni su se poslije četvrtog mjesta u disciplini K2-1000 metara popeli na pobjedničko postolje u disciplini K2-500 metara.

Stazu je srpski dvojac preveslao u vremenu od 1:27,382 minuta, prošavši kroz cilj ispred posade Bjelorusije, a iza dvosjeda Francuske. Poslije Svjetskog kupa u Poljskoj kada su osvojili bronzu, u Zagrebu su se popeli stepenik više i nastavili kontinuitet osvajanja odličja.

Srpski četverac u sastavu Milenko Zorić, Erin Holpert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić osvojio je bronzanu u disciplini K4-1000 metara. Posada olimpijskog četverca bila je treća u cilju, iza čamaca Danske i Rusije, preveslavši stazu za 2:59,959 minuta. To je ujedno i prva medalja posade u tom sastavu.

Nikolina Moldovan zauzela je šesto mjesto u A finalu discipline K1-200 m, kanuista Goran Cvitanović bio je šestoplasirani u disciplini C1-200 m u B finalu, dok su sprinteri Dragan Zorić i Ognjen Filipović osvojili prvo mjesto u B finalu u K2-200 metara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC