• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ikodinović otvorio oči!

Načelnik Urgentnog centra u Novom Sadu rekao je da povređeni vaterpolista reaguje na pozive, kada je u režimu "plitke anestezije".

 Ikodinović otvorio oči! Izvor: MONDO

Srpski vaterpolista Danilo Ikodinović otvorio je oči na poziv lekara novosadskog Kliničkog centra "Vojvodina", gde se oporavlja od teških povreda zadobijenih prošle nedelje u saobraćajnom udesu.

Načelnik tog centra Zoran Đermanov rekao je novinarima da Ikodinović reaguje na pozive medicinskog osoblja, kada je u režimu takozvane "plitke anestezije".

"Ikodinovića i dalje držimo na aparatima, ali kada je anestezija plića, on na naše pozive otvara oči, pomera nepovređenu levu ruku, kao i noge. To su za nas izuzetno ohrabrujući znaci", naveo je Đermanov.

S obzirom na težinu povreda koje je pretrpeo Ikodinović, lekari uprkos znacima poboljšanja njegovog stanja ipak imaju dozu rezerve.

"Skup povreda koje je pretrpeo mogu i u kasnijem periodu da izazovu komplikacije. Ne možemo da tvrdimo da se skroz izvukao iz životne opasnosti",
istakao je Đermanov.

Po njegovom mišljenju, oporavak Ikodinovića trajaće duže vreme.

"On mora biti duži period u fazi intenzivne terapije i oporavka, da bismo bili 100 odsto sigurni da njegovo stanje ide uzlaznom putanjom. Tek tada ćemo ga probuditi iz anestezije. Posle buđenja uradićemo neurološku procenu da bismo videli da li ima i, ako ih ima, u kojoj meri postoje određena neurološka oštećenja, kao posledice te povrede",
konstatovao je Đermanov.

Danilo Ikodinović nastradao je u saobraćajnoj nesreći 27. juna uveče, u blizini Kaća, na putu koji vodi od Zrenjanina ka Novom Sadu.

Tom prilikom zadobio je teške povrede nadlaktice desne ruke, pokidavši krvne sudove i živce, a zadobio je i razderotine po nogama.

Policija je saopštila da se nesreća dogodila kadaje Ikodinović vozeći svoj motor "jamahu" pokušao da obiđe traktor koji je vukao prikolicu, ali je u tom trenutku traktor počeo da pretiče i automobil "zastava koral".

Došlo je do udara posle kojeg je Ikodinović pao na kolovoz sa kacigom na glavi, a "jugo" udario u traktor sa cisternom.

Vozač "juga" Perica D. (25) prošao je tom prilikom sa lakšim povredama, dok je vozač traktora Miroslav K. (33) ostao nepovređen.

(Srna, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC