• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski atletičari spremni za početak EP

Dan uoči početka "skraćenog" Evropskog prvenstva, 11 atletičara iz Srbije spremno da pruži maksimum. Dragutin Topić ulazi u istoriju.

 Srpski atletičari spremni za početak EP Izvor: MONDO

Iako će ovogodišnje prvenstvo Starog kontinenta biti kraće zbog Olimpijskih igara (neće biti takmičenja "na putu"), oči ljubitelja atletike biće od 27. juna do 1. jula uperene u Helsinki.

Ekipu Srbije na Evropskom prvenstvu predstavljaće "krnji" sastav od 11 takmičara, bez učesnika trka u hodanju i maratonu.

Prvog dana takmičenja, 27. juna, imaćemo osmoro predstavnika na sportskim borilištima:

Tatjana Jelača nadmetaće se u bacanju koplja, Ivana Španović u skoku udalj, Emir Bekrić na 400 prepone, povratnik Dragutin Topić u skoku uvis, kuglaši Asmir Kolašinac i Božidar Antunović, a nadmetanje u desetoboju počinju državni rekorder Mihail Dudaš i Igor Šarčević, koji će pokušati da dođe do "A" olimpijske norme od 8.200 poena.

Dragutin Topić (41) ući će u srijedu u istoriju, kao najstariji muški učesnik Evropskog prvenstva.

"Vjerujem da mogu do finala na oba takmičenja. Nedavno sam skočio 2,28 i to mi daje nadu da mogu da budem među 12 najboljih. Blizu sam rezultata 2,30. Čovjek bi s godinama trebalo da gubi brzinu i skakačke sposobnosti, ali kod mene je to suprotno. I dalje imam ono što je potrebno za dobar skok", rekao je Topić o svojim šansama.

Statističari će zabilježiti i nastup Slovenke jamajčanskog porijekla - Merlin Oti (52), koja će učestvovati u slovenačkoj štafeti 4 x 100 metara.

Drugog dana takmičenja možda ćemo imati priliku da gledamo nacionalnu rekorderku Ivanu Španović u finalu, kao i Bekrića, koji je uz Antunovića najmlađi član srpskog tima u Helsinkiju.

Njega poslije kvalifikacija očekuje polufinale 28. juna, dok je finale na programu dan kasnije. Peta, 29. jun, rezervisan je i za finala skakača uvis, bacače kugle i žensko koplje, u kojima će se, nadamo se, naći i naši asovi.

Troje srpskih reprezentativaca izaći će 30. juna pred publiku – Dragana Tomašević u bacanju diska, Goran Nava i Marina Munćan u trci na 1.500 metara. Ako izbore plasman u finale, ponovo će na borilište 1. jula. Nava će pokušati da obezbijedi vizu za London, a za to je potrebno da ostvari vrijeme 3:38,00.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC