• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lisicki: Bojana je pretjerala!

Njemačka teniserka dva puta je tražila od glavnog sudije da opomene srpsku teniserku zbog stenjanja.

 Lisicki: Bojana je pretjerala! Izvor: MONDO

Sabine Lisicki, petnaesti nosilac, plasirala se u treće kolo Vimbldona poslije mnogo težeg okršaja od očekivanog sa Bojanom Jovanovski - 3:6, 6:2, 8:6.

Njemica je poslije meča objasnila da su njeni problemi sa servisom i generalna dekoncentracija dobrim dijelom proistekli iz bučnog stenjanja protivnice!

"Izbacivala me je iz takta. Obično prilikom udarca čujete zvuk loptice, ali sada nisam mogla ništa da čujem od njenog stenjanja. Postoje pravila kojima je regulisano ometanje protivnika i ja sam po tom osnovu protestovala kod sudije", objasnila je Lisicki.

Ona je zvuke koje Jovanovska ispušta prilikom udaranja loptice ocijenila "potpuno drugačijim" od onih koji su karakteristični za Mariju Šarapovu i Viktoriju Azarenku.

"Stenjanje je sastavni dio tenisa, ali ne bi smjelo da bude prednost za onog koji to radi. I ja ponekad stenjem, međutim, nisam čula da se bilo koja protivnica žalila", dodala je Lisicki.

Asocijacija profesionalnih teniserki (WTA) saopštila je baš u srijedu da sa Međunarodnom teniskom federacijom (ITF) radi na setu mjera kojima bi spriječila pretjerano stenjanje, jer ono smeta ne samo igračicama, nego i publici.

U medijima se pojavila nezvanična informacija, po kojoj će sudije dobiti uređaj za mjerenje buke i ovlašćenje da kažnjavaju teniserke koje u tom pogledu prekorače dozvoljeni limit.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC