• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Viktoru još jedan maraton!

Troicki gubio 2:1 u setovima protiv Slovaka Kližana, ali je onda pokazao karakter i plasirao se među 32 najbolja - 6:4, 4:6, 5:7, 7:6 (7:3), 6:4.

 VIMBLDON: Viktoru još jedan maraton! Izvor: MONDO

Trenutno o tome ne postoji zvanična statistika, ali Viktor Troicki vjerovatno je teniser koji je u prva dva kola ovogodišnjeg Vimbldona proveo najviše vremena na terenu!

U ponedjeljak je poslije vođstva od 2:0 u setovima pobijedio Marsela Granoljersa rezultatom 3:2 (u setu odluke 8:6), da bi dva dana kasnije protiv Martina Kližana uspio da pobjegne sa ivice eliminacije.

Mladi Slovak, koji na ATP listi zauzima 62. mjesto, a u glavnom žrijebu Vimbldona nastupa prvi put u karijeri, imao je sjajnu šansu da ode u treću rundu.

Poveo je 2:1 u setovima, tako što je napravio brejk za 6:5, a u prvom gemu nakon dugog prekida zbog kiše sačuvao stečenu prednost.

Viktor je u četvrtom setu poveo 3:0 i bez problema čuvao rezultat sve do trenutka kada je trebalo staviti tačku na taj dio meča. Kližan mu je oduzeo servis pri rezultatu 5:3, zatim iznudio "taj-brejk", u kojem je, ipak, prevagnulo iskustvo Troickog.

Imao je 4:1, Slovak smanjio na 4:3, ali mu od tog trenutka nije dao više nijedan poen.

Psihološka prednost prešla je na stranu srpskog internacionalca. Brejk u petom gemu (3:2, 4:2) pokazao se dovoljnim da on riješi set i meč u svoju korist...

S obzirom na to da je zvanično 34. reket svijeta, Viktor je već sada odradio ono što se od njega očekivalo - doduše, uz veliku potrošnju energije.

Ako bi u sljedećem meču savladao i Argentinca Huana Monaka (15. nosilac, ali sa tradicionalno lošim rezultatima na travnatoj podlozi), dvadesetšestogodišnji Beograđanin bi uradio veliku stvar za sebe i svoje samopouzdanje.

Viktorov maksimum na prethodna četiri nastupa na Vimbldonu bilo je treće kolo, a na 18 grend slem turnira samo jednom je stigao do četvrtog kola - prošle godine na Rolan Garosu, kada je "ispustio" Endija Mareja.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC