• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Dačo, pobedi! Mi ćemo za tebe!"

Vaterpolisti Srbije, obučeni u majice sa porukom Dači Ikodinoviću, poručuju da će ostaviti srce u bazenu u Malagi na EP.

 VATERPOLO: "Dačo, pobedi! Mi ćemo za tebe!"  Izvor: MONDO

"Dačo, pobedi! Svi smo uz tebe!" - sa tom porukom na majicama koje su na brzinu isprintali i obukli, i sa istom mišlju u glavi, vaterpolisti Srbije došli su u utorak uveče na bazen na Banjici na poslednji trening uoči odlaska na Evropsko prvenstvo u Malagu (4. do 13. jul).

Sve ono što se događalo u prethodna četiri dana sa Danilom Ikodinovićem i njegovo i dalje neizvesno zdravstveno stanje, naravno, uticali su i na njegove saigrače iz reprezentacije, ljude sa kojima je proveo sate, dane i godine u bazenu i van njega, donosio radost Srbiji.

Odlučili su: idemo na EP da radimo ono što najbolje znamo - da igramo vaterpolo i pokušamo da budemo među najboljima ili najbolji. To bi i Dača voleo da uradimo, to bi i isto i Dača uradio, ponavljaju gotovo svi igrači nacionalnog tima.

Na poslednjem susretu sa beogradskim novinarima želeli su da još jednom daju podršku svom Dači. Obukli su majice sa posebnom porukom za njega. U bazenu u Malagi pokušaće da urade još nešto da mu bude bolje, makar i indirektno.

"Mi smo u specifičnoj situaciji zbog onoga što se dogodilo Dači. Ono što mi možemo da uradimo i da mu na neki način indirektno pomognemo, ako je to uopšte moguće, da odemo u Malagu i odigramo najbolje što možemo. On bi to isto uradio da je sada sa nama. Pokušaćemo da svu tu negativnu energiju koja se skupila u svima nama prebacimo na sportsko polje, u bazen i odigramo najbolje što možemo. Koliko je to u ovom trenutku, zaista ne mogu da vam kažem", rekao je Aleksandar Šapić, najbolji strelac u istoriji srpskog vaterpola.

Ne obećavaju medalje. Niko to od njih i ne traži.

"Jedini način da pokažemo posvećenost i neku vrstu lojalnosti prema Dači, jeste da odemo tamo i da se borimo. Garantujem da će svaki igrač, od prvog do poslednjeg, dati sve od sebe", poručio je Šapić.

Čitava nacija je uz njih. Uvek je i bila. Sada pogotovo. Osećaju to i vaterpolisti.

"Osećamo tu neku energiju. Zovu nas iz svih krajeva Srbije, Evrope, sveta. Nadam se da će nam to pomoći da se izdignemo iz ove situacije", kaže centar Slobodan Nikić.


Novinari nisu želeli da ih pitaju o Dači i o tome kako se osećaju. Pitanje je, zaista suvišno. Ipak, sami reprezentativci su mislima uz njega i svi ističu da će igrati za njega i da bi on voleo da odu u Malagu i bore se za svoju zemlju

"Sigurno je da nam neće biti lako. I Danilo bi voleo da odemo tamo i da osvojimo neku medalju, da donesemo pozitivne vesti", dodaje Nikić.

"Iz ove kože ne možemo da pobegnemo"

Živko Gocić je u izjavi novinarima pokušao da nađe reč koja bi adekvatno opisala sa kojom idejom srpski vaterpolisti odlaze u Malagu. Upotrebio je reč "inat" i sam svestan da ona ne odgovara potpuno. Zaista, koja je to reč koja bi mogla da opiše to iz čega će se srpski vaterpolisti izdignuti i odigrati najbolje što znaju?

"Svi smo mi godinama igramo zajedno, bukvalno živimo zajedno...Bez obzira na naše stanje pokušaćemo da iz tog, ne znam ni ja kako da kažem, recimo inata napravimo neki rezultat i da tako pomognemo i Dači. Moramo da idemo dalje, nemamo gde da pobegnemo. Prva utakmica sa Nemcima biće najteža, pre svega zato što je prva na turniru, a i Nemci imaju nezgodnu reprezentaciju koja uvek pomrsi nekome račune na velikim takmičenjima",
kaže Gocić.

Sa njim se složio i selektor Dejan Udovičić, ali poručuje: "Mi uvek idemo na vrh, pucamo maksimalno i da uradimo najbolje. Kod nas nema kalkulacija".

Osim Nemačke, nezgodni rivali biće i Italijani, ali i Makedonci, koje Udovičić slikovito opisuje kao "reprezentaciju SFRJ". Makedonci poručuju rivalima da "neće biti topovsko meso", a Udovičić na to kaže da je to i logično, jer je makedonska reprezentacija skup srpskih, crnogorskih i hrvatskih igrača, koji znaju da igraju i imaju iskusnog Ljubu Mečkića.

"Najgluplja stvar koja bi mogla da nam se desi bila bi da zatvori oči pred onim što nam se desilo. Ne! Svi smo uz Daču i nadamo se svi da će sa njim biti sve u redu. Situacija jeste teška, ali ovo je naš posao. Kad počne takmičenje niko te ne pita ni šta ni kako, svi hoće rezultat", kaže Udovičić za MONDO.

Delfini, uz vas smo! Igrajte za sebe, Daču i nas!


Raspored reprezentacije Srbije na EP:

Petak, 4. jul 12.30h Srbija – Nemačka
Subota, 5. jul 9.30 Srbija – Makedonija
Nedelja, 6. jul 11h Srbija – Rumunija
Ponedeljak, 7. jul 18h Srbija – Rusija
Utorak, 8. jul 19.30 Srbija – Italija


U sredu, 9. jula igraju se četvrtfinalni mečevi. U petak, 11. jula su polufinalni mečevi, a finale je 13. jula.

Grupa A: Španija, Hrvatska, Slovačka, Grčka, Mađarska, Crna Gora;

Grupa B: Makedonija, Rusija, SRBIJA, Italija, Nemačka i Rumunija.

Titulu evropskog prvaka brani Srbija, Mađari su u Beogradu bili vicešampioni, a bronzana medalja pripala je Španiji.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC