• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Motosport: Banjaluka dočekuje 200 takmičara

"Moto trke Banjaluka - 2012" - takmičenje za šampionate Srbije i Republike Srpske biće održano 7. i 8. jula na stazi u Zalužanima.

 Motosport: Banjaluka dočekuje 200 takmičara Izvor: MONDO

Očekuje se učešće blizu 200 takmičara, koji će voziti trke u šest klasa, ovo je jedinstveno takmičenje ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini.

U klasama 600 Superbike, 600 SuperStock, 1000 Superbike, 1000 SuperStock i 125 SP Junior pobjednici će osvojiti možda i ključne bodove u borbi za prva mjesta, ali će i obezbijediti svojim klubovima značajne bodove u tekućoj takmičarskoj sezoni.

Ovogodišnje trke su otvorenog tipa, pa će pored vozača iz Republike Srpske i Srbije, u trkama učestvovati i vozači iz Hrvatske, Rumunije, Makedonije, Grčke, Turske i Bugarske.

Takmičenje koje je i prošle godine održano u organizaciji Tintor Racing Team-a, Ministarstvo za sport i omladinu Republike Srbije proglasilo je najboljim u sezoni 2011. Na ovoj manifestaciji, koja već godinama ima veliku popularnost kod publike i jedinstvena je na ovim prostorima, očekuje se veliki broj ljubitelja moto sporta.

"Potvrđen je dolazak najjačih vozača sa ovih prostora. Vrijedi istaći imena Miloša Milovanovića u kraljevskoj klasi, zatim Dragoslava Perišića (Aranđelovac) koji jedini učestvuje u trkama izdržljivosti 24 sata Le Mana, biće tu i Nenad Petrović (Kragujevac), a veoma neizvjesno će biti u klasi 600 SuperStock, gdje se za prvo mjesto bore Nenad Stojanović iz Srbije i Vedran Močibob iz Hrvatske. Na ovaj način želimo da popularizujemo moto sport na ovim prostorima i zato smo odlučili da Tintor Team zaživi i u Republici Srpskoj" rekao je Draženko Tintor, predstavnik Tintor Racing Team-a i organizator takmičenja "Moto trke Banjaluka 2012".

U svim klasama se se očekuje velika neizvjesnost po pitanju pobjednika i upravo zbog te činjenice, kao i zbog male bodovne razlike među vodećima u generalnom poretku, ova trka je najbitnija u šampionatu Srbije.

Sportska manifestacija "Moto trke Banjaluka 2012" ujedno je početak sezone šampionata Republike Srpske i nastavak šampionata Srbije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC