• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žistin Enan: Nikad ne reci nikad

Bivša najbolja teniserka sveta Belgijanka Žistin Enan ne odbacuje potpuno mogućnost da se jednog dana vrati "belom sportu".

 Žistin Enan: Nikad ne reci nikad Izvor: MONDO

"Ne mogu sa sigurnošću da kažem da se nikada neću vratiti tenisu, jer ne volim da izgovaram reč - nikada. Ljudi koji su mi bliski znaju da radim stvari sa 200 odsto truda, ali kada odlučim nešto da prekinem, onda je to stvarno gotovo i koncentrišem se na druge stvari", rekla je Enan.

Belgijanka je odluku da se povuče iz tenisa saopštila 10 dana pre početka Rolan Garosa, rekavši da je izgubila motivaciju posle devetogodišnje karijere kada je osvojila devet gren slem titula.

"Kada se profesionalno bavite sportom živite teškim životom i morate da žrtvujete mnoge stvari. Morate da 'jedete' tenis, spavate uz tenis i da živite uz tenis i da stalno dajete 300 odsto svojih mogućnosti. Ja sam to radila u proteklih 20 godina", rekla je Enan.

Belgijanka je dodala da je samostalno donela odluku o povlačenju iz tenisa.

"Sportisti su svesni da će se njihova karijera jednom završiti, a ja sam uvek govorila da me nijedna povreda neće naterati da se povučem, nego da ću doneti odluku kada osetim da je došlo vreme za to.
Srećna sam što sam imala takvu slobodu, da samostalno donesem tako važnu odluku", navela je Enan.

Vimbldon je jedini gren slem turnir koji Žistin Enan nije uspela da osvoji.

"To mi je najveće razočarenje u karijeri. Turnir u Londonu je tradicija i ja uvek sam volela da igram tamo. Mislim da moja igra nije bila dovoljno dobra, ali i da nisam imala dovoljno samopouzdanja da osvojim veliki turnir na travi", rekla je Enan.

Bivša prva teniserka sveta prognozira da će četvorostruka pobednica VImbldona Venus Vilijams ove godine uspeti da odbrani trofej.

"Mislim da je Venus najbolja teniserka na travi. Visoka je i snažna i po mom mišljenu osvojiće Vimbldon i ove godine", poručila je Enan.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC