• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Federer, Nadal i Safin u polufinalu

Neumoljivi "Fedeks" upisao je 64. uzastopnu pobedu na travi i stigao na korak od šestog uzastopnog Vimbldonskog finala.

 VIMBLDON: Federer, Nadal i Safin u polufinalu Izvor: MONDO

U četvrtfinalu londonskog gren slema Rože Federer lako i ubedljivo nadigrao je Hrvata Marija Ančića u tri seta - 6:1, 7:5, 6:3.

"Odigrao sam gotovo bez greške. Servirao sam baš onako kako sam hteo i potpuno kontrolisao dešavanja na terenu. Kada dobijete meč u kojem se niste suočili sa brejk loptom, a vaš protivnik se toliko mučio, onda znate da ste bili odlični. Od finala US Opena 2004. godine protiv Hjuita, kada sam pobedio 6:0, 7:6, 6:0, nisam bio ovoliko dobar", izjavio je Federer.

Prvom reketu sveta u polufinalu su se pridružili drugi, Rafael Nadal, i 89, Rus Marat Safin. Španac je u četvrtfinalu bio ubedljiv protiv ljubimca domaće publike Endija Mareja - 6:3, 6:2, 6:4, dok je Safin nakon 159 minuta igre savladao 31. nosioca Felisijana Lopeza sa 3:1, po setovima 3:6, 7:5, 7:6(1), 6:3.

Safinu, koji će u polufinalu igrati protiv Federera, ovo je na terenima Sveengleskog kluba najbolji rezultat, a do njega je došao nanizavši četiri nosioca, od kojih je svakako najvrednija pobeda nad Novakom Djokovićem.

"Nikad ne gledam na Safina kao na 89. tenisera sveta. To mi je smešno i on to zna. Konačno pokazuje šta zapravo može i zna. Jedino je iznenadjujuće što to pokazuje baš ovde na travi, podlozi koja mu je najmanje odgovarala. Biće to zanimljivo polufinale, jedva čekam da počne naš duel", poručio je Federer.

Rafael Nadal će ime svog rivala u polufinalu morati da sačeka pošto je kiša koja je padala u sredu zadala dosta problema organizatorima vimbldonskog turnira, pa tako Nemac Rajner Šitler i Francuz Arno Kleman nisu uspeli da završe svoj četvrtfinalni duel zbog mraka. Meč je prekinut pri rezultatu 1:1 u setovima - 6:3 i 5:7.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC