• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Bar jedna pobeda protiv Brazila

Selektor Igor Kolaković obećao je da će njegovi igrači dati sve od sebe, kako bi pred domaćom publikom srušili višestrukog osvajača Svetske lige.

 ODBOJKA: Bar jedna pobeda protiv Brazila Izvor: MONDO

Protivnik je najteži mogući, ali odbojkaši Srbije moraju da zabeleže makar jednu pobedu nad Brazilom, kako bi zadržali realne šanse za plasman na Fajnal siks turnir Svetske lige.

Selektor Igor Kolaković obećao je da će njegovi igrači dati sve od sebe, kako bi u petak u Beogradu (20.30 časova) i u nedelju u Novom Sadu postigli što bolji rezultat.

"Ekipa Brazila je velika inspiracija za sve nas, kao i ljude koji vole sport i odbojku u Srbiji. Daćemo sve da ih pobedimo bar jednom u ove dve utakmice",
rekao je Kolaković na konferenciji za novinare.

Poslednja pobeda nad Brazilcima dosta je "bajatog" datuma, ostvarena je još na finalnom turniru SL u Roterdamu 2000. godine!

Kolaković je istakao da srpska reprezentacija, za razliku od narednog protivnika, nije imala luksuz da kombinuje sastav tima.

"Mi nismo mogli da kalkulišemo sa brojem igrača. U Brazilu smo ih iznenadili mladim timom, a nadam se da ćemo uz pomoć iskusnih uspeti da ih dobijemo na domaćem terenu",
istakao je on.

Selektor je dodao da su naredne utakmice u SL pripremne za završni turnir tog takmičenja - ako Srbija uspe da se plasira - ali takođe za Olimpijske igre. Sa tako zgusnutim kalendarom će biti teško održati formu do OI u Pekingu, smatra Kolaković.

Kapiten nacionalnog tima Nikola Grbić pozvao je publiku da podrži odbojkaše. On je takođe izrazio nadu u makar jednu pobedu.

"Utakmice će biti ispraćene rekordnom posetom. To je naša obaveza i motiv. Svesni smo da će biti teško, jer su Brazilci došli sa najjačim sastavom, ali nadam se da ćemo uspeti",
rekao je Grbić.

Selektor Brazila Bernardo Rezende rekao je da je takmičenje u SL komplikovano za njegovu ekipu, koja je kao domaćin odavno obezbedila plasman na Fajnal siks.

"Takmičenje je komplikovano zbog napornih putovanja, zbog toga smo se prvo podelili u dve grupe. Sada smo se okupili svi, jer ekipa mora da uđe u pravi ritam, ali i da bi se definisao konačan sastav tima", rekao je Rezende.

On je dodao da će ekipe koje se nisu kvalifikovale za olimpijski turnir biti favoriti na završnici SL i da se ne slaže sa odlukom Međunarodne odbojkaške federacije, po kojoj se SL i olimpijski turnir igraju različitim tipom lopte.

Igrači Brazila Žiba i Bruno Rezende doputovali su sa ekipom, ali je njihov nastup u Pioniru i SPENS-u neizvestan zbog povreda.

Srbija na polovini grupne faze SL zauzima treće mesto u grupi A sa skorom 2-4. Vodi Brazil (5-1), druga je Francuska (4-2), a poslednja Venecuela (1-5).


Na završni turnir će se pored domaćina i pobednika četiri grupe plasirati selekcija kojoj FIVB podari specijalnu pozivnicu.

(Beta/MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC