• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Novo finale sestara Vilijams

Venus i Serena su već dva puta igrale finale Vimbldona i oba puta slavila je mlađa, Serena. Rajner Šitler se domogao polufinala muškog singla.

 VIMBLDON: Novo finale sestara Vilijams Izvor: MONDO

U finalu ženskog singla na ovogodišnjem Vimbldonu, u subotu, sastaće se sestre Vilijams. Biće to treći put da Venus i Serena igraju finalni meč ženskog singla u Londonu.

Prethodna dva finala dobila je mlađa, Serena (2002, 2003), što su joj ujedno jedine dve titule na engleskom Gren Slemu. S druge strane, aktuelna šampionka Venus ima četiri titule na Vimbldonu (2000, 2001, 2005, 2007). Dakle, u poslednjih osam godina, tamnopute Amerikanke samo dva puta nisu osvajale trofej...

Kada su igrale u konkurenciji dublova, Vilijamsove su osvojile ovaj turnir dva puta.

Serena (rođena 1981. godine) vodi sa 8:7 u međusobnim duelima sa Venus (rođena 1980).

Venus (7) je u prvom ženskom polufinalu sa 2:0 u setovima (6:1, 7:6) pobedila petog nosioca, Ruskinju Elenu Dementijevu. Starijoj od sestara Vilijams se na taj način plasirala u sedmo finale Vimbldona.

Posle toga, ne Centralni teren izašle su Serena Vilijams (6) i senzacija ovogodišnjeg izdanja 15.000.000 evra "teškog" turnira, Kineskinja Ži Ženg.

Meč je u više navrata prekidala kiša, ali je na kraju Serena uspela da zaustavi 133. igračicu na WTA listi, kojoj je prethodni najbolji rezultat bio plasman u četvrto kolo Rolan Garosa - 2:0 (6:2, 7:6).

Vilijamsova je odservirala četiri asa u taj-brejku drugog seta, koji je dobila sa 7:5. Na meč loptu za Amerikanku, 165 centimetara visoka Kineskinja napravila je duplu servis grešku i prekinula niz senzacija koje je ove godine napravila u Londonu.

Podsetimo, Ženg je u drugom kolu eliminisala prvu igračicu sveta Anu Ivanović.

Publika je Kineskinju pozdravila ovacijama, a ona će zarađenih 373.000 dolara uplatiti nastradalima u katastrofalnom zemljotresu, koji je nedavno pogodio region u Kini u kojem je rođena.

Poslednji učesnik polufinala u konkurenciji tenisera je Nemac Rajner Šitler, najveće iznenađenje muškog singla.

On je svoj meč četvrtfinala protiv Francuza Arno Klemona počeo u četvrtak, ali je završio tek u petak popodne, prvo zbog mraka, a potom i zbog kiše. Posle velike drame u pet setova, Šitler je uspeo da savlada Francuza i plasira se u svoje prvo polufinale na Vimbldonu, gde ga u petak čeka odmorni Rafael Nadal.

Rezultat meča između Šitlera i Klemona bio je 3:2 (6:3, 5:7, 7:6, 6:7, 8:6).

Šitlerov najveći uspeh u karijeri je finale Australian Opena 2003. godine, kada je izgubio od Marata Safina.

Ipak, da se to finale ponovi pet godina kasnije na Vimbldonu potrebno je pravo čudo, jer Safin u drugom polufinalu za protivnika ima Rodžera Federera.

Šitler je na putu ka polufinalu eliminisao našeg Janka Tipsarevića, u osmini finala.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC