• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Mrak prekinuo Zimonjića i Nestora

Sudija je prekinuo meč polufinala Vimbldona pri rezultatu 2:1 u setovima za srpsko-kanadski dubl. Dlouhi i Paes pokušaće da preokrenu meč u petak.

 VIMBLDON: Mrak prekinuo Zimonjića i Nestora  Izvor: MONDO

Londonski sumrak prekinuo je poslednji meč dana na Sveengleskom klubu u četvrtak. Nenad Zimonjić i Danijel Nestor dovršiće polufinale dublova na Vimbldonu protiv Leandra Paesa i Lukaša Dlouhog u petak.

Meč je prekinut pri vođstvu Srbina i Kanađanina od 2:1 u setovima i rezultatu 3:3 u četvrtom setu.

Malo pre odluke organizatora da je nemoguće nastaviti meč (oko 21.15 po lokalnom vremenu), moglo je da dođe do ozbiljnije povrede Zimonjića, ali je Beograđanin prilikom pada prošao samo sa uganućem zgloba, srećom, leve ruke.

Kako Zimonjić igra jednoručni bekhend, ukoliko se bol ne bude povukao tokom noći, mogao bi da ima problema u nastavku meča samo prilikom izbacivanja loptice za servis.

Zimonjić i Nestor, koji su postavljeni za druge nosioce, poveli su sa 1:0 u setovima tek posle taj-brejka, u kojem je odlučujući poen ostvario Kanađanin za 5:3. Zimonjić je do kraja dva puta sigurno odservirao i doneo prednost, koja je izgubljena već u sledećem setu.

Čeh Dlouhi i Indijac Paes, koji su postavljeni za devete nosioce, odmah su oduzeli servis Nestoru i prednost brejka sačuvali do kraja seta, u kojem Beograđanin i rođeni Beograđanin (Nestor) nisu imali ni brejk loptu.

Prvi brejk Zimonjić i Nestor napravili su u četrtom gemu trećeg seta, poveli sa 3:1, potom još jednom oduzeli servi rivalima i lagano rešili set u svoju korist - 6:1.

Već tada, na tribinama Centralnog terena skoro da nije bilo nikoga, a organizator je odugovlačio sa prekidom meča, iako je sunce već bilo zašlo na Ostrvu.

Do još jednog kratkog seta u korist Zimonjića i Nestora nije došlo, gemovi su se odužili, a potom je došlo i do prekida zbog pada srpskog tenisera, tako da je sudija označio prekid čim su igrači odigrali prvi poen nakon intervencije lekara na Zimonjićevoj ruci - 3:3.

Pre tog meča, odigran je prvi polufinalni duel u kojem su veterani Kevin Ulijet (Zimbabve) i Jonas Bjorkman (Švedska), inače osmi nosioci, eliminisali prve, braću Majka i Boba Brajana iz SAD - 3:1 (7:6, 5:7, 7:6, 7:6).

Tri puta se u tom meču igrao taj-brejk i tri puta je pripao Ulijetu i Bjorkmanu - 7:3, 7:5, 11:9.

Zanimljivo, ovaj meč je prekinut zbog kiše u taj-brejku četvrtog seta, na meč loptu za Ulijeta i Bjorkmana (8:7 i servis).

Kada je duel nastavljen, Amerikanci su se na kratko spasli, izjednačili na 8:8, potom i 9:9, ali su onda osmi nosioci dobili dva poena zaredom i plasirali se u finale.

Eliminacija prvog dubla sveta u polufinalu dovela je Danijela Nestora u situaciju da plasmanom u finale postane prvi igrač na ATP listi dublova. Brajani bi tada delili drugo i treće mesto, dok bi Zimonjić ostao četvrti, ali sa znatno manjim bodovnim zaostatkom.

Pobednici Vimbldona u konkurenciji parova osvajaju 230.000 funti, a finalisti 115.000.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC