• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KARLSBAD: Tri sata mučenja i - ništa!

Jelena Janković u četvrtfinalu eliminisana od 161. na svijetu, Jung Jan Čan iz Tajpeha - 7:6 (7:4), 6:7 (8:10), 5:7.

 KARLSBAD: Tri sata mučenja i - ništa!  Izvor: MONDO

Teških nogu od duela sa Melindom Cink prethodne večeri, Jelena Janković u petak popodne je željela da opravda ulogu velikog favorita, ali za to nije imala ni neophodnu svježinu, ni koncentraciju, kao ni igru.

Nekada najbolja teniserka svijeta u posljednje vrijeme je omogućila mnogim znatno slabije rangiranim protivnicama da se raduju njenom "skalpu". U taj krug stala je i Jung Jan Čan (22), koja će se u polufinalu Karlsbada sastati sa prvim nosiocem Marion Bartoli ili Kristinom Mekhejl.

Jelena je prije četiri-pet godina igrala ovakve, maratonske mečeve sa sestrama Vilijams, Žistin Enan, Kim Klajsters, Šarapovom, Safinom... I to je bilo uživanje, tako su Srbi i zavoljeli tenis!

Sada ih, nažalost, igra sa teniserkama za koje gotovo niko nije ni čuo, kao što je Čan ili kao što je bila Karolin Garsija proletos u Kuala Lumpuru.

Nema dileme da je Jankovićeva htjela pobjedu. Da nije, ne bi u sva tri seta pravila brejkove, kada je protivnica servirala za osvajanje seta.

Imala je Čan vođstva od 5:3 i servis u prvom i trećem setu, a 5:4 i servis u drugom dijelu meča.

Jelena je prvi set odvela u "taj brejk" i dobila ga rezultatom 7:4, da bi u drugom propustila dvije prilike da pobjedi i plasira se u polufinale.

Kod 7:6 je servirala protivnica, a kod 8:7 Jelena, ali je izgubila oba poena na svoj servis, potom još jedan i to je značilo da će se igrati set odluke.

U njemu je Džej Džej iskoristila samo jednu od osam brejk prilika, a Čan dvije od tri!

Teniserka sa Tajpeha povela je sa 4:2 i 5:2, Srpkinja izjednačila na 5:5, a onda nije iskoristila tri brejk lopte - od toga dvije vezane - za vođstvo od 6:5.

Sličan kiks ponovila je zatim i na svoj servis. Ispustila je 40:15 i poslije jedne spasene meč lopte, neiznuđenom greškom potpisala kapitulaciju.

Nagradni fond turnira u Karlsbadu iznosi 740.000 dolara, a pored Čan, u polufinale se plasirala Dominika Cibulkova, koja očekuje Nađu Petrovu ili Varvaru Lepčenko.

(MONDO, foto: AP - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC