• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Mongomeri priznao dilovanje heroina

Amerikanca, koji već služi zatvorski kaznu za pranje novca, sada očekuje nova od najmanje pet godina.

 ATLETIKA: Mongomeri priznao dilovanje heroina  Izvor: MONDO

Bivši svetski rekorder u trci na 100 metara Tim Montgomeri priznao je na sudu u Virdžiniji da je dilovao heroin i sada ga čeka kazna od najmanje pet godina zatvora.

Nekada najbrži čovek na planeti, koji već služi kaznu od 46 meseci zatvora zbog umešanosti u "pranje novca" i nezakonito deponovanje čekova mogao bi zbog dilovanja da bude i novčano kažnjen sa dva miliona dolara.

Mongomeri je uhapšen u maju u Virdžiniji pod sumnjom da je učestvovao u organizovanoj prodaji heroina, a policija ga optužila za rasparčavanje viđe od 100 grama heroina.

Bivši olimpijski šampion prodao je 111 grama heroina prerušenom agentu DEA za 8.500 dolara, što je DEA čak uspela i da snimi.

Prresuda Mongomeriju za dilovanje heroina biće doneta 10. oktobra.

Montgomeri je osvojio zlatnu medalju u štafeti 4x400 metara na Olimpijskim igrama 2000. godine i srebrnu medalju u istoj disciplini na OI 1996. godine.

Ovaj atletičar okončao je karijeru 2005. godine kada je suspendovan na dve godine zbog povezanosti sa BALKO laboratorijom koja je proizvodila steroide. Nikada nije bio pozitivan na doping kontroli i rekao je da nikada nije uzimao zabranjene supstance.

Ipak, poništeni su mu svi rezultati od 31. marta 2001. godine, uključujući i svetski rekord na 100 metara - 9,78, koji je istrčao u septembru 2002. godine.

Montgomerijeva bivša ljubav, američka atletičarka Merion Džons, takođe se nalazi u zatvoru zato što je lagala na sudu da nije koristila doping. Oduzete su joj medalje, među kojima su tri zlatne i dve bronzane sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC