• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Istorijska pobeda Makedonije

Evropsko prvenstvo u vaterpolo, 28. po redu, počelo je u petak u Malagi visokom pobedom Grčke, a potom i istorijskim trijumfom Makedonije.

 VATERPOLO (EP): Istorijska pobeda Makedonije Izvor: MONDO

U prvoj utakmici na šampionatu Grčka je pobedila Slovačku 12:3.

Selekor grčkog tima, Italijan Alesandro Kampanja naravno bio je prezadovoljan kako igrom, tako i rezultatom, pogotovo što je meč igran, maltene sa prvim petlovima. "Posebno sam zadovoljan igrom u odbrani", dodaje Kampanja, koji je video i neke loše stvari u svojoj ekipi.

Selektor Slovaka Ante Nakić smatra da je rani termin odigravanja utakmice bio uzrok loše igre njegovog tima. "Nismo igrali dobro, možda i zato što je bilo rano. Nismo ni očekivali da možemo da savladamo Grke, ali nismo očekivali ni ovako visok poraz. Loše smo igrali sa igračem više i to je jedna od loših stvari".

Makedonija, reprezentacija koja se komotne može nazvati "SFRJ u malom", jer je sastavljena od igrača poreklom iz zemalja bivše Jugoslavije, u debiju na evropskim šampionatia, pobedila je Rumuniju 10:6!

Rumuni su pre dve godine na EP u Beogradu bili četvrti, tako da je uspeh Makedonije tim veći.

Evropsko prvenstvo u Malagi, na kojem Srbija brani zlato, odrediće i kojih će šest ekipa dobiti automatsku ulaznicu za naredno EP koje će 2010. godine biti održano u Zagrebu.

Tri evropske ekipe, takođe će, zahvaljujući plasmanu na EP u Malagi obezbediti plasman i na Svetsko prvenmstvo naredne godine u Rimu (19. jul - 2. avgust), a Srbija se već kvalifikovala na to takmičenje kao pobednik Svetske lige. Ako Srbija bude među prve tri ekipe, četvrtoplasirana ekipa na EP u Malagi igraće automatski u Rimu.


Rekorder po broju osvojenih evropskih titula je Mađarska. Prvi put bila je evropski prvak 1926. godine, a potom je osvojila još 12 titula. Sledi nekadašnji Sovjetski savez sa pet, ex-YU osvojila je dve, Srbija i Crna Gora su kao zajednička država jednom bili na tronu Evrope, a jednom je to učinila i Srbija - dakle ukupno pet.

Italijani su tri puta bili prvaci Evrope, Nemačka dva i Holandija jednom.

Interesantno je da se svi nekadašnji osvajači evropskih titula (uključujući Hrvate i Crnogorce, kao dela nekada zajedničke države) takmiče u Malagi

U Malagi debituju i dve bivše jugoslovenske republike - Crna Gora i Makedonija.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC