• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Silovito protiv Nemaca!

Silovit start evropskih prvaka - Nemačka potopljena, rezultat 17:5. U subotu protiv Makedonaca, koji su takođe pobedili.

 VATERPOLO (EP): Silovito protiv Nemaca! Izvor: MONDO

Pribojavali su se srpski vaterpolisti prvog meča na Evropskom prvenstvu u Malagi i zato što je prvi meč na turniru i zato što su mislima uz Daču Ikodinovića, ali i zato što je prvi protivnik bila uvek neugodna Nemačka.

Bojazan je trajala tek osam minuta ili prvu četvrtinu. Ostale tri četvrtine Srbija je odigrala na gotovo vrhunskom nivou i počela odbranu evropske titule ubedljivom pobedom 17:5 (2:1, 5:1, 6:2, 4:1).


Krenuli su "delfini" nekako tromo, ali od druge četvrtine zaigrali su kao u pesmi - granitna odbrana pred Denisom Šefikom, potpuno odsecanje centara Nemačke, i efikasno, smišljeno u napadu, na momente egzibiciono (11. gol za Srbiju je bio najlepši kada je Duško Pijetlović prevario dvojicu igrača i iskusnog golmana Čigira).

Raduje i efikasna igra sa igračem više, koja je do sada bila možda i "rak rana" srpskog tima. Od sedam napada sa igračem više realizovana su četiri. Nemci su uspeli da daju pet golova, do toga čak tri sa igračem više, dakle još jedna potvrda koliko je odbrana srpskog tima bila jaka.

Aleksandar Šapić bio je najefikasniji u srpskom timu sa pert golova od toga čak tri sa peterca, odnosno učinak 100 odsto sa penala. Tri gola postigao je Pijetlović, po dva Filip Filipović i Vanja Udovičić...Treba istaći i sigurnog Šefika na golu, mada se on nervirao kada je morao da vadi loptu iz mreže, kao i prvi gol Nikole Rađena na debiju na evropskim prvenstvima. I još jedan podatak za ljubitelje statistike - prvi gol za Srbiju na 28. EP u Malagi postigao je Filip Filipović.

Sigurna igra Srbije na startu takmičenja (to ranije baš i nije bio slučaj) i što je još važnije svi su se razigrali.

STATISTIKA:

SRBIJA: Aleksandar Šapić 5 (tri peterca), Pijetlović 3, Filipović i Udovičić po dva, Dejan Savić, Branko Peković, Nikola Rađen, Andrija Prlainović po jedan.

NEMAČKA: Hajko Nosek i Moric Eler po dva, Marko Savić jedan.

IGRAČ VIŠE: Srbija 4/, Nemačka 3/5

PETERCI: Srbija 3/3; Nemačka 1/1


U narednom meču u subotu u matinetu od 9.30 Srbija igra protiv selekcije Makedonije koja je u petak zabeležila istorijski trijumf na evropskim prvenstvima.

Selektor Makedone, sprski stručnjak Ljuba Mečkić bio je oduševljen posle pobede Makedonije nad Rumunijom 10:6.

"Bio je to prvi meč na evropskom prvenstvu u istoriji Makedonije i mi smo pobedili! Šta još možete poželeti? Naravno, nadamo se da na ovome nećemo stati, ali utakmice protiv Srbije i Italije su i dalje veliki izazov za nas. Ne možemo mnogo da se nadamo u tim mečevima", realan je Mečkić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC