• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanski premijer: Sjeverna Korejo, nismo htjeli

Dejvid Kameron istakao da su zastave Sjeverne i Južne Koreje slučajno zamijenjene prvog dana takmičenja na OI. Škoti: Krivac je u Londonu!

 Britanski premijer: Sjeverna Korejo, nismo htjeli Izvor: MONDO

Veliki skandal uoči utakmice ženskih fudbalskih reprezentacija Sjeverne Koreje i Kolumbije izazvao je reakciju i premijera Engleske.

Grubim previdom organizatora na video bimu Hamden parka zamijenjene su zastave dviju sukobljenih zemalja sa Korejskog poluostrva. Reprezentativke Sjeverne Koreje shvatile su taj gest kao očiglednu provokaciju i tek poslije dugih pregovora odlučile da istrče na teren protiv Latinoamerikanki.

Meč je umjesto u 20.45 počeo u 21.50, a Korejke su slavile 2:0. Ipak, sa posljednjim sudijskim zviždukom nije okončana i saga o zastavama.

"To je bila iskrena greška, iskreno napravljena", rekao je Dejvid Kameron na konferenciji za novinare.

"Delegaciji Sjeverne Koreje upućeno je uzvinjenje i siguran sam da će biti učinjeni svi postupci kako slične situacije ne bi bile ponovljene. Nemojmo ’prepumpavati’ čitav slučaj. Bio je nesrećan, nije trebalo da se dogodi i možemo ga ostaviti za sobom“, dodao je.



S obzirom na to da je meč odigran na Hamden parku u Glazgovu, kažiprsti članova sjevernokorejske delegacije odmah su bili uprti ka Škotima. Oni su im odgovarili: "Ne gledajte nas!"

Dopisnik Bi-Bi-Sija iz Škotske prenio je stav tamošnjih organizatora takmičenja da su paketi najavnih video snimaka utakmica napravljeni u Londonu i da ne snose ni trunku odgovornosti za propust.

"Na krovu našeg stadiona stajala je ispravna zastava Sjeverne Koreje i bila je među simbolima svih zemalja koje učestvuju na turniru”, stav je organizatora iz Glazgova.

Britanski javni servis javlja i da je vijest o incident emitovana u cijelom svetu, osim u Sjevernoj Koreji.

“Državna novinska agencija KCNA izvijestila je samo o pobjedi svoje reprezentacije nad Kolumbijom i ni jednom rječju nije spomenula da je meč kasnio, niti zbog čega”, javlja Bi-Bi-Si.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC