• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer ispratio Safina, čeka Nadala

Oba polufinala Vimbldona okončana su posle tri seta, u nedelju (15h) repriza finala iz 2006. i 2007. godine: Rože Federer - Rafael Nadal!

 Federer ispratio Safina, čeka Nadala Izvor: MONDO

Šljaka pripada Rafaelu Nadalu, a da li je Rože Federer i dalje "kralj trave", pokazaće njegov obračun sa španskim teniserom u nedeljnom finalu Vimbldona!

Švajcarac je u petak upisao i 65. uzastopnu pobedu na travnatim terenima, a 41. na Vimbldonu, pošto je u polufinalu savladao Rusa Marata Safina rezultatom 3:0 - 6:3, 7:6 (7:3), 6:4.

Nadal je podjednako brzo izašao na kraj sa iznenađenjem turnira, nemačkim veteranom Rajnerom Šitlerom, savladavši ga rezultatom 6:1, 7:6 (7:3), 6:4.

Objektivno, ni jedan ni drugi nisu imali ozbiljnijih prepreka na putu do finala. Nadal je izgubio samo jedan set, od Letonca Gulbisa u drugom kolu, a Federer nijedan.

Švajcarskog tenisera deli samo jedna pobeda od šeste titule zaredom na Vimbldonu, što je uspeo da uradi samo jedan čovek, ali pre više od 120 godina, kada je konkurencija u poređenju sa današnjom bila zaista smešna.

Federer je u prethodna dva finala savladao upravo Nadala - prošle godine bilo je 3:2 u setovima posle velike borbe, a 2006. za nijansu lakše, 3:1. Stručnjaci su saglasni da je Španac u međuvremenu mnogo popravio igru na travi i predviđaju okršaj za istoriju.

Rekord Vimbldona u eri profesionalnog tenisa, sa po pet uzastopnih titula u singlu, dele Federer i Šveđanin Bjern Borg.

Finale počinje u nedelju od 15 časova. Žensko finale između sestara Vilijams zakazano je za subotu od 14 časova, nakon čega će se Nenad Zimonjić i Danijel Nestor boriti za trofej u dublu sa Jonasom Bjorkmanom i Kevinom Alijetom.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC