• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: "Orlovi" samo kljucnuli Brazil

Reprezentacija Brazila ostaje nerešiva enigma za srpske odbojkaše i posle utakmice 7. kola Svetske lige, odigrane u prepunoj hali Pionir!

 ODBOJKA: "Orlovi" samo kljucnuli Brazil Izvor: MONDO

"Orlovi" su bili na pragu pobede, jer su vodili sa 2:0 u setovima, međutim, i treći put u poslednje tri nedelje poraženi su od Brazilaca rezultatom 2:3 - 25:17, 25:21, 21:25, 21:25, 8:15.

"U prva dva seta smo uspevali da stignemo prednost Brazila, u naredna tri, nažalost, ne. Oni su sjajno servirali i mislim da je taj element odlučio pobednika, jer smo u svemu ostalom bili ravnopravni. Slavi spremniji tim, a nama ostaje da se nadamo boljem rezultatu i probamo da se primaknemo njihovom kvalitetu", izjavio je posle meča selektor Igor Kolaković.

Njegovi izabranici imaće u nedelju još jednu priliku da razbiju kompleks, poslednju u ovom takmičenju. Srbija će 6. jula od 20.30 časova u Novom Sadu ponovo ugostiti petostruke uzastopne osvajače Svetske lige.

Ukoliko "orlovi" dožive još jedan poraz, to će praktično značiti i oproštaj od ambicija vezanih za učešće na finalnom turniru šestorice. Možda to i nije loš scenario, jer će tada biti prostora da se forma tempira isključivo za Olimpijske igre...

"Idemo utakmicu po utakmicu. Već sledeći je prilika za još jedan spektakl. Naša publika je zaslužila ovakve mečeve, zaslužila je i pobedu nad Brazilom i ja se nadam da ćemo već u Novom Sadu uspeti da napravimo iznenađenje", podvukao je Kolaković.

Osim u četvrtom setu, kada se vodila ravnopravna borba do rezultata 10:10, Brazilci su po pravilu uspevali da steknu tri do četiri poena prednosti.

Srpski odbojkaši su posle 7:10 u prvom, odnosno 8:11 i 10:13 u drugom setu imali snage za preokret. Sjajno je funkcionisao blok, na čelu sa Novicom Bjelicom, Bojan Janić i Ivan Miljković bili su sjajni u napadu, tako da su "orlovi" posle samo 51 minuta igre stigli nadomak velikog trijumfa.

Međutim, kolo sreće ubrzo se okrenulo. Gosti su stabilizovali odbranu, počeli su da serviraju mnogo bolje, pre svih neugodni Andre, dok je srpskim igračima ponestajalo snage. Nisu više vredeli ni "Marš na Drinu" i slične pesme koje su puštane preko razglasa...

"Orlovi" su propustili poslednji voz u finišu četvrtog seta, kada su poveli sa 18:17, ali ipak nisu imali snage da se odupru motivisanim pulenima Bernarda Rezendea. "Taj brejk" bio je samo formalnost, što pokazuje i konačnih 8:15.

Francuska je u petak u Tuluzu savladala Venecuelu sa 3:1, čime je napravila još jedan korak ka osvajanju drugog mesta u Grupi A. S obzirom na to da je Brazil domaćin završnog turnira, oni su trenutno najbliži učešću na Fajnal siksu profitabilnog takmičenja.

Brazil vodi sa skorom 6-1, slede Francuska (5-2), Srbija (2-5) i Venecuela (1-6).

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC