• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NFL: Celo bogatstvo za ulaz na Superbol

Navijači Nju Ingland Petriotsa i Njujork Džajntsa ovih dana izdvajaju velike sume novca da bi došli do ulaznica za Superbol.

 NFL: Celo bogatstvo za ulaz na Superbol  Izvor: MONDO

Cene ulaznica za finalnu utakmicu, koja se igra 3. februara, u zavisnosti od mesta na stadionu, kod preprodavaca se kreću od 2.450 do čak 19.000 dolara. Karte koje NFL prodaje za 700 i 900 dolara kod preprodavaca koštaju 4.300 dolara.

Procenjuje se da bi ovogodišnji obrt novca ostvaren preprodajom karata mogao biti najveći u istoriji američkog profesionalnog fudbala.

Stadion u Feniksu, gde će utakmica biti odigrana, ima stalni kapacitet od 63.400 mesta, s tim što se za najvažnije dogadjaje, kakav je Superbol, taj broj moze povećati na 73.000.

O značaju Superbola govori i podatak da utakmicu svake godine u Americi i Kanadi posmatra više od 90 miliona gledalaca i da u vreme prenosa cene reklama na američkim televizijama, koje prikazuju meč, dostižu astronomske sume.

Prošle godine za vreme finalne utakmice izmedju Indijanapolis Koltsa i Čikago Bersa, pola minuta u reklamnom terminu na televiziji u SAD koštao je 2,6 miliona dolara.

Velike kompanije spremaju reklame koje se posebno prikazuju u pauzama prenosa, a one izazivaju posebnu pažnju marketinških stručnjaka i gledalaca.

Na sajtu NFL-a navedeno je da će ovogodišnjem Superboulu prvi put prethoditi zvanične svečanosti i da se dan održavanja utakmice smatra za nezvanični praznik u Americi. Programom je predvidjen koncert američke rok grupe Kaunting Krouz, a planiran je i vatromet i pojavljivanje najvećih zvezda američkog fudbala.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC