• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EP): Mađari gaze, oporavak Nemaca

Mađari u 2. kolu Grupe A pregazili Slovake - 19:3, a Nemci se povratili od visokog poraza od Srbije i deklasirali Rusiju.

 VATERPOLO (EP): Mađari gaze, oporavak Nemaca Izvor: MONDO

Olimpijski prvak i evropski vicešampion, vaterpolo selekcija Mađarske u petak je u derbi meču grupe A pobedila Hrvatsku, a u subotu je u 2. kolu EP u Malagi deklasirala Slovačku 19:3 (5:1, 5:1, 6:1, 3:0).

Ekipa Deneša Kemenjija već na startu meča pokazala je ko je gazda u bazenu. Lagano vođstvo od 4:0 na početku meča, konstantno je raslo do 10:2 na isteku druge četvrtine. Slovaci su u drugom delu uspeli da postignu jedan gol, a Mađari još devet.

Efikasni su bili Gergelji Kiš i Norbert Madaraš sa po četiri gola, a Benedek, Biroš i Denješ Varga postigli su po dva.

Dobra igra raduje Kemenjija, ali su ga zabrinule povrede Tamaša Varge i Petera Biroša. "Očekivali smo pobedu, ali ne i ove povrede. Nadam se da će biti spremni za meč protiv Grčke u nedelju", kratko je rekao Kemenji.

Kao i srpski vaterpolisti koji su igrali u nehumano vreme (od 9.30) i Mađari su se požalili na tajming.

"Termin u kojem smo igrali je bio veći protivnik za nas nego Slovačka. Znali smo da ćemo da pobedimo i već na polovini meča smo štedeli snagu za ono što nas očekuje u nastavku takmičenja", izjavio je Denješ Varga.

Reprezentacija Nemačke je, posle ubedljivog poraza od Srbije (5:17) u 1. kolu grupe B, u subotu potukla Rusiju 13:4.

"Rekordan poraz od Srbije u petak, u subotu rekordna pobeda nad Rusijom! Drago mi je što se tim konalno pokrenuo. Bez obzira na to što Rusija ima mlad i neiskusan tim, moja ekipa je zaista odigrala dobro, skoncetrisano i pokazala veliku želju za pobedom", rekao je nemački selektor Hagen Štam.

Lošu igru protiv Srbije, nemački vaterpolista Hajko Nosek opisao je kao "blokadu". "Nismo smeli da izgubimo sa tolikom razlikom. Posle tog meča nismo ni trenirali samo da bismo se psihički pripremili za utakmicu protiv Rusa".

Selektor Rusije Vjačeslav Sobčenko rekao je da je njegov tim igrao još lošije nego prvog dana. "Bili smo loši i u odbrani u napadu inaravno da bolji rezultat nismo ni mogli da ostvarimo. Nedostaje nam iskustvo u međunarodnim mečevima. Želim da moji igrači uče, ali to moraju brže da rade".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC