• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Ponovo Venus!

Venus Vilijams odbranila je titulu "nezvanične prvakinje sveta", savladavši sestru Serenu rezultatom 7:5, 6:4 u velikom finalu.

 VIMBLDON: Ponovo Venus! Izvor: MONDO

Venus je osvajala Vimbldon 2000, 2001, 2005, 2007. i sada po peti put.

Ona je u međusobnim okršajima sa Serenom izjednačila rezultat na 8:8, ali ako se računaju samo finala gren slem turnira, Serena i dalje ubedljivo vodi - 5:2.


Starija sestra u subotu je slavila jer je odigrala smirenije i koncentrisanije, znala je da iskoristi gotovo sve svoje prilike, dok je mlađa Vilijamsova bila isuviše nervozna da bi pobedila u tako važnom meču.

Venus je četiri od sedam lopti pretvorila u brejkove, a Serena samo dve od 13! Njene muke bile su najočiglednije početkom drugog seta, kada je u jednom gemu iskoristila tek sedmu priliku da oduzme servis Venus.

Serena je počela furiozno, brejkom u prvom gemu i vođstvom od 2:0 uz samo jedan izgubljen poen. Venus je polako ušla u meč, počela da osvaja gemove na svoj servis, a onda i da uzvrati - izjednačenjem na 4:4.

Bekhendom Serene u mrežu, Venus je napravila još jedan brejk i uzela set rezultatom 7:5, iako je prethodno gubila 2:4. Već tada se moglo naslutiti da će mlađa Vilijamsova teško smoći snage i nerava da se revanšira u narednom setu.

Čak i kada joj je Venus nudila brejk kao na tacni, Serena se mučila i mučila da ga uzme. Tek posle sedam izjednačenja povela je sa 2:1, ali ono za šta joj je trebalo petnaestak minuta, Venus je već u narednom gemu poništila za tri minuta. Lagano je napravila ribrejk za 2:2.

Igralo se uglavnom mirno, gem za gem, do trenutka kada je Venus povela 5:4 i došla do dve vezane meč lopte na 15:40. Serena je prvu spasila as udarcem, ali je potom pogrešila u razmeni udaraca sa osnovne linije i tako stavila tačku na prvo finale sestara Vilijams posle čak pet godina!

Naravno, kada su Vilijamsove u pitanju, nema govora o nekom ljutom rivalstvu, velikom slavlju jedne i tugi druge.

Venus i Serena će već u subotu uveče pokušati da osvoje zajedničku titulu, kada se u finalu dubla sastanu sa zemljakinjom Lizom Rejmond i Samantom Stosur iz Australije.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC